2008-as megjelenését követően, a Lumma nem is egy csomagot gyártott a BMW X6-oshoz, így nem meglepő, hogy a második generációs modell sem marad ki a szórásból. Íme egy kis előzetes.

Hasonlóan a legelső kiadáshoz, a jövő évre datált új kupé-terepjáróhoz is robosztus widebody-szettel indítanak a németek, karbonból faragott lökhárítókkal, küszöbökkel, sárvédő-szélesítésekkel és motorháztetővel, mindezeket pedig számos be- és kiömlővel, valamint szellőzővel megtámogatva. A szélesítés igencsak masszív, oldalanként 50 mm-el lett terjedelmesebb a gép, így a fronton bőven elfér a dupla nappali fény és a két extra ledes ködlámpa, hátul pedig a méretes diffúzor.

Teljesítményoldalon nem csak a négy kéményben végződő sport kipufogórendszer és katalizátor, hanem a hozzájuk is igazított chiptuning program izmosítja a 4.4 literes ikerturbós V8-ast. A motor tudását 450-ről 590 lóerőre, nyomatékban pedig 650-ről 850 Nm-ra húzzák fel.

Mindezek mellékhatásaként a Lumma CLR X 6R 295 km/órás végsebességre képes, az eredetileg gyárilag limitált 250 helyett.

Az úton maradást - és egyúttal a sportosabb megjelenést - ültetett futómű, valamint elől 10x22, hátul 12x22 colos felnigarnitúra segíti, utóbbi a Vredestein 295/30, valamint 335/25-ös abroncsaiba csomagolva.

Odabent extra oldaltartású, légzsákkal ellátott sportülések, velúr szőnyegek és alupedálok találhatók az extrák sorában, továbbá számos egyedi opció kérhető Alcantara- és bőrkárpitok valamint bevonatok terén is.