Nos a beszerelést már elkezdtem rég, de csak július 2-án sikerült olyan formát önteni az egésznek ami elfogadható. A szerelésről annyit, hogy kell egy jó akkusaru, egy minőségi ANL és NEM AGU biztosítékház a megfelelő biztosítékkal. Megfelelő átmérőjű tápkábel, amit érdemes végig gégecsőben hátrahúzni az erősítőhöz. Jóminőségű hangszórókábelek, RCA kábelek és nem utolsósorban jó hangszórók :) Minden kábelem bandázsolva (fekete szőröskülsejű ragasztó, valahol így kellett elmagyaráznom, hogy mit akarok venni), szépen a kasztni szélén a szőnyeg alatt elhúzva kb. 10-15 centinként a többi kábelhez rögzítve, így elméletileg nem sérülhetnek meg a kábelek.

 

Első két ajtó bitulapozva, csomagtér is nagyjából, ill. a padlólemez. Nagyon durva különbséget észlelni a bituzott ill. nem bituzott ajtók között, megéri megcsinálni és megszenvedni vele. Sajnálatos módon én gyarló ember képeket nemigazán készítettem a beszerelgetésről.

 

Annyit tudok mondani, hogy egy kellemesen hallgatható hifinek nem teljesen nevezhető, de mégis hanghullámokat kibocsátó valami lett. Lassan egy hónapja járatom össze, hát a Nightwish-t azt iszonyatosan szereti, és én is élvezem hallgatni. A beállításokon azt hiszem még kell korrigálni, mert néha zavaróan sok a magas, ill. mély, valahogy nem tudom eltalálni.

A mélyet a fejegység intézi, míg a mélyközépnek és a magasnak sáváteresztőn adja a frekvenciát, mert a keresztváltó intézi az erősítő után a hangot ezeknek. Nem rossz így az egész, de nem az igazi.

Sajnos a magasnak még nem találtam meg a megfelelő helyét, de idővel talán az is kialakul. Valószínű az A oszlopon lesz egy karnyújtásnyira, azaz kb. olyan távolságra mint a mélyközép közepe. Így nagyjából azonos időben érnek majd el az együtt indított hangok a saját oldalamról.

 

De aki normálisan (akár max. hangerőn) szeretne zenét hallgatni, ennél rosszabb összeállítást nem kívánok!

 

 

Ez a rendszer még kész sem lett, de már most kevésnek bizonyult nálam :) A fejegységet és az erősítőt lecserélem, aktív rendszert szeretnék létrehozni, aminek alapjául egy Alpine 9833 lesz a társam.