Avagy hogyan szopjunk egy egész hétvégét végig.

 

Le kellett cserélni a kiput, mivel jön a műszaki és amúgyis ...nem jó az úgy :)

 

Megbeszélt időpontra mentem a kasztnishoz, hogy átdumáljuk a részleteket. na úgy kezdődött, hogy megmondta, mikortól ér rá. Ami 26.-a lenne. A probléma ezzel csupán annyi, hogy a műszakim 21.-én lejár. Tehát ezt beszoptam. (sejtettem előre hogy ez lesz) Felhívtam kipufogós ismerősömet, akinek a telefonján egy kedvese női hang közölte, hogy rossz számot hívtam, mert ilyen már nincs. Na, gondoltam magamban, kezdődik megint. Jó, akkor irány haza. Van akna, fölötte egy garázzsal, csakhogy ott évek alatt felgyülemlett szemét / autóalkatrész lakott. A kipakolása pár órát vett csak igénybe, úgyhogy végre alá tudtam mászni a vasnak és felmérni mit kell még venni. A végdob és a kipufogónak szánt cső már meg volt egy ideje, tehát azokat kipipáltam. Miután ez megvolt, elrohantam és megvettem a hiányzó könyököket hozzá. Azért itt meg kell említenem, hogy szombat volt. Reggel 6kor keltem. Időjárás jelentők szerint száraz, felhős, de nem túl hideg lesz. Ehhez képest annyira esett a hó, mint évekkel ezelőtt sem. Ezzel volt 2:0 a kipufogó javára.

 

Végre megvolt minden ami kellhetett, neki is álltam megszerkeszteni az új kéményt a vas alá. Ezelőtt ugye el kell tűntetni a romokat, amiket kipufogó gyanánt az autó alá hánytak. Nem kis feladat volt ez, mivel úgy volt összetákolva az egész. Még műanyag hidraulika cső is volt a rendszerben, sőt a csavarokat is behegesztették legnagyobb örömömre. Pusztán 4 óra szenvedéssel lejött. Összeállítottam sík terepen és elkezdtem mellé építeni az újat. Megjött a CO2 hegesztő is. Valamikor középiskolában tanultam, hogy hogyan is kell kezelni, de az már nagyon rég volt, ezért gyakorlás képpen megtámadtam mindent, ami vas volt. Fél óra után egész szépen ment a dolog, úgyhogy nyugodtan álltam neki a hegesztésnek. Este 9-10 felé lehetett már, mikor egyben volt a csőrendszer (gondoltam én). Kis segítségkérés után visszamásztam az autó alá és megpróbáltam felhelyezni. Na, ekkor ért a meglepetés, hogy lehet mégsem tudok hegeszteni?! Mivel a nyakamba hullott az egész összesen 3 darabban. Nem kicsit lettem ideges. Gondoltam, hogy most fejezem be, fáradt is voltam, nem kicsit ideges is. Kiszedtem a csövet az autó alól és visszavittem a műhelybe, ahol tanácstalanul álltam a saját kreálmányom felett. Megjelent faterom, aki felajánlotta, hogy vasárnap segít újracsinálni. Kicsit megnyugodtam. 11 felé elmentem aludni.

 

Vasárnap megint 6kor kelés. 7 körül már el is kezdtük összerakosgatni a csőrendszert. A probléma forrása 2 dolog volt. Az egyik, hogy az akna 150cm mély, a testmagasságom pedig 195cm. Az autó hasmagasságával együtt sem jó az arány. Tákoltam egy kis állványt, amire fel tudtam feküdni. Egyből minden kézre állt és a helyén voltak a dolgok. A másik probléma, hogy nem mindenhol volt szar a hegesztésem. Konkrétan azon a 3 helyen ahol szétesett volt csak rossz. A többi kb. 60%-osra sikerült, amivel a gáz az, hogy szét kellett szedni az újrahegesztés előtt. Szépen lassan épült a rendszer, minden különösebb baj nélkül. Mikor már kicsit hosszabb volt a cső, odamértük a helyére. Kifogástalanul illeszkedett, a baj annyi volt, hogy mikor apám leadta a csövet mindig fejbevágott vele. Ez cseppet sem zavart, csak legyünk készen. Délután kettőkor még sehol nem tartottunk, pedig valahogyan vissza kellett jönnöm Budapestre Székesfehérvárról, mivel itt dolgozom. Eltelt már este 8 is, mikor már csak a dob, és annak rögzítése volt hátra. Végre látszott, hogy elkészülhet egy nap alatt. És ahogyan az nálam lenni szokott, még nem volt készen, tehát van még mit szopni vele. Be is jött. Amikor készen volt az egész, akkor jöttünk rá, hogyha fent van a dob, nem lehet befűzni a rendszert a helyére. Megoldottuk viszonylag gyorsan. Bilincses rögzítés. Egy hétig bírja ki, utána csavarozva lesz két karimával. Fel tudtuk rakni. Helyén van, jó minden. Majdnem. Nem fér el a dob. Kezdett megint felmenni bennem a pumpa. Jött a megvilágosodás, ki kell csapni egy darabot a lökösből. Gyorsan megcsináltam, elég ronda lett, de felment a helyére végre. Összecsavaroz, rögzít, bevágódás az ülésbe, indítás. Aztán frászt kapás. Kiszakadt a dobhártyám. Iszonyat hangos lett. Reméltem, hogy mikor kiállok a garázsból, rendben lesz a dolog. De nem. Tippre olyan 90dB körül lehet. Megsüketültem mire ma beértem melóhelyre (12km). Egy hétig bírja ki. Addig kiderítem mivel lehet halkabbá tenni és kijavítom mert így nagyon gáz.

 

Tippeket kérek, hogyan lehet csendesebbé tenni!!!

 

Amiket nem értettem, hogy miért, hogyan:

 

Katalizátor bemenő oldal 60mm, kimenő szintén. Leömlőtől 60as cső van, katalizátortól 40es, a végdobon pedig megint 60as volt. Ezt miért???

 

Hidraulikacső, behegesztett csavar, 0.5 mm-es vaslemez bilinccsel rászorítva???? Miva???

 

Melyik vadbarom találta ezt ki???

 

Üdv!

Noise

KATTINTS IDE A BEJEGYZÉSHEZ TARTOZÓ GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ!