Karácsony előtt elkészült az autó, egy feladat volt, gyakorolni, tesztelni mi a helyzet. Hétfői napon mi magunk néztünk át dolgokat a kocsin, a csomagtartóban lévő tankkot kiszereltük, felszerelendő lámpákat teszteltük, majd kedd reggel a találkozó, hajnalban, teljesen bezsongva. Andor érkezett hozzám a megbeszélt időpontban, ahogy mentem a kocsihoz, feldezetünk egy hatalmas olaj foltot alatta, csak percek óta állt ott. Gyors nyomozás, olajhűtő befolyóági csatlakozója vált darabjaira, ez azért érdekes látvány, mert az alumínium rétegeire szétvàlt. Semmi baj, szerezzünk gyorsan egy olajhűtőt. Netre fel, elég jó a kínálat, mindenki elérhető. Bicskén találtunk egy megfelelő példányt, az üzlet hamar megvolt, ekkor jött eddigi felkészülésünk legnagyobb csavarja...

A fordulat

M0-son cammogtunk 80-nal, mikor a motor ötödik sebbeségben felpörgött és nem ment a kocsi, vissza negyedik, ok minden, aztán mégsem, nincsen más fokozat. Mindezt karácsony utáni hétfőn, indulás előtt három héttel. Egy hetet kellett várni, mire a szervízek is befejezték a pihenést. Január 4, hétfő, 12 indulásig és váltót kell cserélni. Hamar kiderült, hogy a motorunk lehet 2,5 td, de a váltó nem az, így mai napig van egy remek váltónk nevet Eladó!

A megfelelő váltóból sehol sem volt teljes, itt a terepváltó egybe van építve a normál váltóval, nekünk a normál váltónk esett szét... Az van bőven a piacon. Jártuk a váltósokat, ki rakja össze nekünk pár nap alatt, természetesen senki nem vállalta. Így mi bevállaltuk. Horváth Kálmán segített nekünk ebben, ezúton is köszönjük a hajnalig tartó munkát. Másnap felrakattuk, elhozom, úgy ráz az autó, mint a legkeményebb rázó pad. Másnap vissza, bak csere, fúú most már nagyon jó! Javítottunk még rengeteg mindent, fűtés ellenállást, olajteknőn a learasztócsavar menetét, hegesztettünk rögzítési pontokat a csomagtartóba is. Felkerültek egyik éjjel a kiegészítő reflektorok is.

Indulásig

Örületes bevásárlás, hiperek, túra boltok, hamar mennek a százezrek, de enni, főzni, aludni kell vmiben-vmivel. Közben a támogatói matricák is felkerültek, majd egyik este a kocsit tesztelve hazatértem szülő városomba navigációt telepíteni laptopra is és ott a srácok a CB-t is beszerelték.  Ők tavaly már egy fiatalabb Pajeroval megjárták Bamakot. Laci ezúton is köszi a sztorikat és a segítséget!

Csütörtökre a nagy hajrában már gyakorlatilag mindeki segített a barátok közül, hogy összeálljon minden. Este be is pakoltunk, kocsi le a mélygarázsba, reggel indulás a Lurdy parkolóba!

Budapest-Bamako. Ki ne gondolkozott volna még el, milyen lehet csak magadra számítva két hetet csapatni a sivatagban? Nos, mi rendesen bevállaltuk! Az előzményekről itt olvashatsz!