Balesetek, DURVA !!!!!!
aktuális téma

Őszi vezetési jótanács!
VIDEO, aquaplanning, azaz amikor felúszik az autó nagy esőben és irányíthatatlanná válik
Aquaplanning- nak hívja az angol. Arról van szó, hogy a gumik úgy vannak készítve (mintázva), hogy esőzésben gurulásnál a tapadó felület által kinyomott vizet elvezetik, kilökik a gumi alól. Azonban mindegyiknek van elvezetési képesség határa. Amennyiben az adott sebesség magasabb egy bizonyos értéknél, úgy a gumi bemarásai már nem képesek elvezetni a vizet, létrejön az aszfalt és a gumi tapadó felülete között egy vízréteg, amelynek következtében a jármű "felúszik", és irányíthatatlanná válik.
Vizes, síkos úton vezessetek óvatosan, autópályán is mérsékeljétek a sebességet!
videó
Ne vezess:
-ittasan, kábítószerrel
videó
videó
videó
http://www.frederiksamuel.com/blog/2006/02/icbc-counterattack.html
-biztonsági öv nélkül (az utasokkal is köttesd be)
-túl fáradtan
-túl gyorsan
ne basztasd a telefonod
A HALÁL FIGYEL: a halál pillanata
Ne előzz felelőtlenül!
Ne vezess gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod követni tud... senki sem szent, a legtöbben 90 helyett 100-110-el mennek ott, ahol az útviszonyok megfelelőek, és a jármű is az.. a bajok nem itt kezdődnek. Az esztelenség ennél többről szól.
"Gondold csak el, milyen is lenne egy emberélet és a világ a baleset esélye nélkül? Milyen pökhendin magabiztos lenne, milyen szemérmetlenül gőgös és fennhéjázó! Nem, a baleset lehetősége ott lappang minden pillanatodban, a tárgyak, a helyzetek, az emberek, a vegyi anyagok, a statikus és fizikai képletek: mindez ellened is van. Tehát vigyázz. Ne aggályosan vigyázz, hanem emberi rangodhoz illően, komolyan és tárgyilagosan, nagyon figyelmesen. S mindig tudjad, hogy nem a világ ármánya tört önkényesen ellened, mikor a baleset bekövetkezik, hanem te voltál gyönge, lusta és kicsinyes. Nincs autóbaleset. Csak te vagy, s az autó és a világrend."
langlovagok.hu
VIDEO, aquaplanning, azaz amikor felúszik az autó nagy esőben és irányíthatatlanná válik
Aquaplanning- nak hívja az angol. Arról van szó, hogy a gumik úgy vannak készítve (mintázva), hogy esőzésben gurulásnál a tapadó felület által kinyomott vizet elvezetik, kilökik a gumi alól. Azonban mindegyiknek van elvezetési képesség határa. Amennyiben az adott sebesség magasabb egy bizonyos értéknél, úgy a gumi bemarásai már nem képesek elvezetni a vizet, létrejön az aszfalt és a gumi tapadó felülete között egy vízréteg, amelynek következtében a jármű "felúszik", és irányíthatatlanná válik.
Vizes, síkos úton vezessetek óvatosan, autópályán is mérsékeljétek a sebességet!
videó
Ne vezess:
-ittasan, kábítószerrel
videó
videó
videó
http://www.frederiksamuel.com/blog/2006/02/icbc-counterattack.html
-biztonsági öv nélkül (az utasokkal is köttesd be)
-túl fáradtan
-túl gyorsan
ne basztasd a telefonod
A HALÁL FIGYEL: a halál pillanata
Ne előzz felelőtlenül!
Ne vezess gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod követni tud... senki sem szent, a legtöbben 90 helyett 100-110-el mennek ott, ahol az útviszonyok megfelelőek, és a jármű is az.. a bajok nem itt kezdődnek. Az esztelenség ennél többről szól.
"Gondold csak el, milyen is lenne egy emberélet és a világ a baleset esélye nélkül? Milyen pökhendin magabiztos lenne, milyen szemérmetlenül gőgös és fennhéjázó! Nem, a baleset lehetősége ott lappang minden pillanatodban, a tárgyak, a helyzetek, az emberek, a vegyi anyagok, a statikus és fizikai képletek: mindez ellened is van. Tehát vigyázz. Ne aggályosan vigyázz, hanem emberi rangodhoz illően, komolyan és tárgyilagosan, nagyon figyelmesen. S mindig tudjad, hogy nem a világ ármánya tört önkényesen ellened, mikor a baleset bekövetkezik, hanem te voltál gyönge, lusta és kicsinyes. Nincs autóbaleset. Csak te vagy, s az autó és a világrend."
langlovagok.hu
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
GT86, nem Celica, de a lényegen nem változtat.

ez nagyon csunya baleset volt
ilyen totalisan frontalis balesetet regebben el sem lehetett kepzelni. azert, vannak olyan szeles utjaink ahol 90km/h-val lehet menni, hogy 3 auto elferjen. meg a padkara sem kell lemenni.
a problema a fejben van; "hulye leszek lehuzodni". arra egyik sem gondol, hogy ilyen tortenhet

a problema a fejben van; "hulye leszek lehuzodni". arra egyik sem gondol, hogy ilyen tortenhet

Nem tudom ki ismeri a tulajt, de ez csúnya!celica
egy ideig a Jászberényi és Maglódi (BP) kereszteződésénél volt olyan a lámpaváltás, hogy még jöhettek a Maglódi felől a Jászberényi felé keresztbe zöldön, de akik a másik irányból (szemből) jöttek a Maglódin már azoknak is zöld volt... szerencse hogy nem igazán volt arra baleset, legalább is amikor arra mentem... most már állítólag átállították.
Igen, csak ehhez is képesek hozzászokni és a pirosra váltó lámpán is átmennek, mert tudják, hogy a keresztező forgalomnak még piros. Csak akkor van szívás, ha olyan kereszteződésben megy át, ahol szinte 0 mp a váltás.
mentalitásban vannak a problémák... sztem ha fal emelkedne ki a földből is lenne pár "okos", aki megpróbálna átmenni...
tehát nincs okos megoldás, talán az, (amit győrben is alkalmaztak), hogy van full piros időintervallum (kb 1-2mp), amikor minden lámpa piros
tehát nincs okos megoldás, talán az, (amit győrben is alkalmaztak), hogy van full piros időintervallum (kb 1-2mp), amikor minden lámpa piros
Amikor történt a baleset, azelőtt 100 méterre rakta ki a barátnőjét a buszmegállóba.
Utánna kezdett gyorsítani,majd 300 méter múlva ütközött.Én csak azt nem értem,hogy már látta a rendőrt előzés közbe ,vagy hirtelen kivágott.Bár köd volt.2 féknyom volt ,pont azon a szakaszon a tokajin van jobbra árok és szántóföld.Csak itt is az ember "magát" védi mivel nem jobbra húzta hanem balra és tessék.Elvileg ha az ember vészhelyzetet akar elkerülni karambol esetén,általában magát védi .Tehát a jobb oldala az autónak törjön.
Látjátok,megkövezték Ricsit,és mint kiderült egy 3.személy is ott volt,csak a három hallott már nem tudja megmondani.És van az a lelkiismeret hogy tovább hajt,pedig még lehet hallota is ,hogy pukkan iletve a visszapillantóból még látta is.
Utánna kezdett gyorsítani,majd 300 méter múlva ütközött.Én csak azt nem értem,hogy már látta a rendőrt előzés közbe ,vagy hirtelen kivágott.Bár köd volt.2 féknyom volt ,pont azon a szakaszon a tokajin van jobbra árok és szántóföld.Csak itt is az ember "magát" védi mivel nem jobbra húzta hanem balra és tessék.Elvileg ha az ember vészhelyzetet akar elkerülni karambol esetén,általában magát védi .Tehát a jobb oldala az autónak törjön.
Látjátok,megkövezték Ricsit,és mint kiderült egy 3.személy is ott volt,csak a három hallott már nem tudja megmondani.És van az a lelkiismeret hogy tovább hajt,pedig még lehet hallota is ,hogy pukkan iletve a visszapillantóból még látta is.
Azért ezzel kapcsolatban van pár kérdésem. Azért, mert okozok egy veszélyhelyzetet, a másik fél pedig rossz döntést hoz, akkor én leszek a felelős a rossz döntés következményeiért? Ha a vétlen nem köti be az övet és meghal, akkor az okozó lesz a hunyó halálos közúti balesetokozása miatt? Meg tudja valaki állapítani, hogy az öv bekötésével csak 8 napon belüli sérülései lettek volna?
A mundér becsületét meg nem védem, mert korábban írtam már, hogyha ez így volt, akkor rohadjon rá a műanyag lakat a zárka ajtóra, mire kijöhet. Egy baleset mindig benne van a pakliban, de azért angolosan távozni egy ilyen helyszínről, az kissé gusztustalan.

A mundér becsületét meg nem védem, mert korábban írtam már, hogyha ez így volt, akkor rohadjon rá a műanyag lakat a zárka ajtóra, mire kijöhet. Egy baleset mindig benne van a pakliban, de azért angolosan távozni egy ilyen helyszínről, az kissé gusztustalan.
az lehet, viszont ha nem akarod most védeni a mundér becsületét, vagy hogyan lehetne ezt jól mondani, akkor azért lássuk be, hogy nem mindig úgy van az, ahogy annak valóban lennie kellene. nyilván egy fiatal kezdő rendőrről van szó, ha nincs olyan befolyásos érdekeltsége a szüleinek, akkor el lesz akszálva, másképp nem tartom valószínűnek. nem, nem a sok filmnézés miatt mondom ezt

Egy szakértő nem így dolgozik.
szerintem az igazat nem is fogják, "majd ráfogják valakire, hogy a legkevésbbé fájjon" ....
Hol itt? Általában két sáv van forgalmi irányonként. Jobbra 10-ből 9 esetben külön kis zöld nyíl jelzi egy táblán, hogy lehet jobbra kanyarodni.
"a bíróság álláspontja szerint az ügyben “több olyan kérdés merült fel, mely szakértői kompetencia"
Én megmondtam. Nem lesz egyszerű kideríteni, hogy ki mennyire hunyó a történetben.
Én megmondtam. Nem lesz egyszerű kideríteni, hogy ki mennyire hunyó a történetben.

viccesen szólva BMW találkozó volt ezek szerint.
egyébként a leírás alapján (sőt volt egy olyan gondolatom) igen versenyeztek, vagy legalábbis valamelyik vérszemet kapott és nem hagyta a másikat. amíg nem olvastam, hogy BMW volt mind a 3, azt gondoltam, hogy a rendőr direkt elkezdett szívózni, mert némelyik takony rendőrnek akkora arca van, hogy az csak na. közbe meg nyomja a cuccot.
egyébként a leírás alapján (sőt volt egy olyan gondolatom) igen versenyeztek, vagy legalábbis valamelyik vérszemet kapott és nem hagyta a másikat. amíg nem olvastam, hogy BMW volt mind a 3, azt gondoltam, hogy a rendőr direkt elkezdett szívózni, mert némelyik takony rendőrnek akkora arca van, hogy az csak na. közbe meg nyomja a cuccot.
itt aki kanyarodna mondjuk jobbra, és ugye az egyenes emnpknek piros, tutti megállna a kereszteződésben
mondjuk a kanyarodósávban nem tom hogy van megoldva tényleg...

Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!