Balesetek, DURVA !!!!!!

Témakör: Real life
aktuális téma
Balesetek, DURVA !!!!!!
Őszi vezetési jótanács!
VIDEO, aquaplanning, azaz amikor felúszik az autó nagy esőben és irányíthatatlanná válik
Aquaplanning- nak hívja az angol. Arról van szó, hogy a gumik úgy vannak készítve (mintázva), hogy esőzésben gurulásnál a tapadó felület által kinyomott vizet elvezetik, kilökik a gumi alól. Azonban mindegyiknek van elvezetési képesség határa. Amennyiben az adott sebesség magasabb egy bizonyos értéknél, úgy a gumi bemarásai már nem képesek elvezetni a vizet, létrejön az aszfalt és a gumi tapadó felülete között egy vízréteg, amelynek következtében a jármű "felúszik", és irányíthatatlanná válik.

Vizes, síkos úton vezessetek óvatosan, autópályán is mérsékeljétek a sebességet!

videó

Ne vezess:
-ittasan, kábítószerrel

videó
videó
videó

http://www.frederiksamuel.com/blog/2006/02/icbc-counterattack.html

-biztonsági öv nélkül (az utasokkal is köttesd be)
-túl fáradtan
-túl gyorsan

ne basztasd a telefonod

A HALÁL FIGYEL: a halál pillanata
Ne előzz felelőtlenül!
Ne vezess gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod követni tud... senki sem szent, a legtöbben 90 helyett 100-110-el mennek ott, ahol az útviszonyok megfelelőek, és a jármű is az.. a bajok nem itt kezdődnek. Az esztelenség ennél többről szól.

"Gondold csak el, milyen is lenne egy emberélet és a világ a baleset esélye nélkül? Milyen pökhendin magabiztos lenne, milyen szemérmetlenül gőgös és fennhéjázó! Nem, a baleset lehetősége ott lappang minden pillanatodban, a tárgyak, a helyzetek, az emberek, a vegyi anyagok, a statikus és fizikai képletek: mindez ellened is van. Tehát vigyázz. Ne aggályosan vigyázz, hanem emberi rangodhoz illően, komolyan és tárgyilagosan, nagyon figyelmesen. S mindig tudjad, hogy nem a világ ármánya tört önkényesen ellened, mikor a baleset bekövetkezik, hanem te voltál gyönge, lusta és kicsinyes. Nincs autóbaleset. Csak te vagy, s az autó és a világrend."

langlovagok.hu
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58
Z_Márti
2014. november 25. 11:21
húúú, ezt a körforgalmas dolgot ne is mond...
full kivagyok tőle (nem tanulok esetén is) hogy egyszerűen megvárja azt is, aki tényleg most indítja be a kertben az autót... lendületesre lett kitalálva, nem kell mindenkinek megadni az elsőbbséget, csak aki előttünk jönne el...
aki szemből jön be, azzal szemben mi is simán bemehetünk, de neeeem, megvárja...
Z_Márti
2014. november 25. 11:17
vagy lehet, hogy sajnos valamivel több...
egyből mennek ki forgalomba...
(persze, tudom, mi időnkben is volt, hogy az oktatónak nem volt pénze a pályára... de még is a pályán kellett vizsgázni, külön)
lenko
2014. november 25. 11:15
Akkor ez megmagyarázza, hogy miért mennek még lassabban mint 5-10éve. Mondjuk az én oktatóm 2002-ben mindig mondta lassítsak, mert már akkor 60 nal mentem volna 50 helyett, és megdícsért én voltam a legtechnikásabb tanulója, mert már akkor is kerültem az úthibákat, és nem mentem telibe a lószaron stb... Ha tehetem én is kikerülök 1 tanulót akár jobbról lekanyarodó sávból, nem fogok 30-al menni utána+utána 2 körforgó(amibe nem mer bemenni,meg azt is megvárja aki most indítja be az autót a garázsba 3utcával arréb . Persze úgy, hogy veszélyhelyzetet azért nem teremtek.
Vectra555
2014. november 25. 10:42
Tessék:

A szülők tudta nélkül vitték el az autót, mellyel balesetet okoztak.

Jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Komáromi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egy 17 éves komáromi fiú ellen, aki 2014. szeptember 18-án hajnalban egy baráti testvérpárral anyagi káros közúti közlekedési balesetet okozott Ácson. A fiatalkorú a testvéreknél töltötte az éjszakát, együtt találták ki, hogy működőképes állapotba hozzák az apa személygépkocsiját és furikáznak vele a városban. Egy akkumulátort helyeztek az autóba, majd hol egyikük, hol másikuk ült a volán mögé. Utolsóként a 17 éves komáromi vezette a járművet jogosítvány nélkül. Egy kanyarban a kocsi megpördült, majd egy kerítésnek, fának és egy kukának csapódott. A három fiú a kocsiról letörött alkatrészeket összeszedte és hazahajtott.

A 17 éves gyanúsítottat 2014. szeptember 21-én állították elő a komáromi rendőrök, miután a széleskörű adatgyűjtés eredményeként azonosították a balesetet okozó sofőrt. Ezt a fiú gyanúsítotti kihallgatásán elismerte. Az ügyben folytatott büntetőeljárást a rendőrség 2014. november 20-án befejezte, és vádemelési javaslattal küldte meg a Tatabányai Járási Ügyészségnek.
Piet_
2014. november 25. 10:32
De nem ám...újabban kb 1 éve...
AirWick
2014. november 25. 10:29
Nem kötelező a rutin vizsga?? Így engedik ki forgalomba? Eddig mindig segítettem a tanuló vezetőknek, de ezek után inkább genyózzak, nehogy azt higgyék hogy olyan jól megy?
Én meg akkor teljesen feleslegesen vezetek körültekintően ha szembe jön velem az éppen aktuális 17-18 éves Jani a hegyről..
CE300
2014. november 25. 10:06
Látványnak éppen elég volt ennyi is........sajnos több volt a vas a kamionba.
Z_Márti
2014. november 25. 10:00

arról nem beszélve hogy most már a jogosítvány megszerzéséhez még rutinpályán való vizsga sem szükségeltetik...
egyre lejjebb adják, nem csoda, ha ennyi fiatal nézi semmibe a megszerzését...
Z_Márti
2014. november 25. 09:58
nem arra gondoltam, hanem hogy mennyire roncsolódott amúgy is az autó, mert azért látszik, hogy nem kicsit...
CE300
2014. november 25. 09:54
ITT OTT LÁTSZIK MÉG EGY KÉT APRÓSÁG............
AirWick
2014. november 25. 09:53
Ma már csak beülnek a kocsiba és mennek.. vmelyik nap is olyan finom kis vizes izé szitált, ha csak úgy nézek ki a fejemből észre se veszem még azt se hogy az úton kellemes csúszós felületet hozott létre. Nem jég, nem nyálkás, de pont elég ahhoz hogy meglepetést okozzon.
Az autózás veszélyes üzem.
Z_Márti
2014. november 25. 09:48
kíváncsi lettem volna egy szétvágás előtti képre is suzuki roncsolódott
Z_Márti
2014. november 25. 09:45
egy újabb integra mínusz
sokan szállnak el mostanában "sport autókkal"
PapaMaci
2014. november 24. 16:55
Egy az egyben jetta. Csak sokkal sz@rabb anyagból... Olyan rohadások vannak a 98-as toledon, ami a 4 golfom közül egyiken sem.
TaaT
2014. november 24. 16:43
Ez a Toledó Golf2 padlólemezen van.

PapaMaci
2014. november 24. 16:22
Majd BlackM7 megerősít, de ezek a toledok egy kalap sz@rt érnek. Én kb 60-nal pördültem meg a tükörjégen, és odacsaptam egy ilyennek a hátulját a földfalnak. Ettől kinyílt a kerékdob és a C oszlop találkozása kb 1 cm-re. Bele sem merek gondolni, mi történt volna, ha gyorsabban megyek...
PapaMaci
2014. november 24. 14:25
Arról nem is beszélve, hogy tejföl ködben, vagy szakadó hóesésben 50 látótávolságnál ugyan úgy kell tartani a sebességet!
PapaMaci
2014. november 24. 14:07
Az indulásnál segít, és csak a mozdonyon van. Pontosabban a hajtott kerekek előtt.
Vectra555
2014. november 24. 13:34
Vonatoknál nincs az a homokszórós szerkezet, mint a villamosok esetében? A kerék előtt van és durva szemű homokot szór a sínre fékezés előtt, ha esetleg csúszna a sín.
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58
Összesen 49113 találat 2456 oldalon