Immáron nyolcadik éve hagyományosan a Balaton Sound hétvégéjén, idén is megrendezésre került a sárbogárdi találkozó, mely idén már Tuning Fesztiválként várta a látogatóit.

A névváltoztatás nem véletlen: egyrészt, hazánk egyik legnépszerűbb dunántúli összejövetelén résztvevők, valamint látogatók terén sem voltak még ennyien, másrészt a szervezők rendesen rágyúrtak a programokra is. A jól ismert Ifjúsági Park lekerített területe mellett, már a vele szemben található placcból is méretes darabot választottak le a járművek részére. A látottak alapján még mindig van opció a nagyobb területre, ha pedig ilyen ütemben növekszik a rendezvény, bizonyára szükség is lesz rá.

Ahogyan megszokhattuk, igen nagyszámú érdekes hazai magánautó, valamint tuning klub vett részt az eseményen, relative sok építés volt kint, amelyeket idén itt láttunk először. Hozzá kell tenni, a tavaszi balatonfüredi treffenhez hasonlóan, itt is elég sokan voltak a decensebb vonalat követő, gyáriasabb gépek, ugyanakkor elég szép veterán részleg gyűlt össze a júliusi melegben.

Vagy sokkal inkább hőségben: annyi biztos, hogy a nyár egyik legforróbb napját fogták ki a szervezők, a bőven 30 fok feletti hőmérsékletet csak egy délutáni rövid zápor enyhítette valamennyire, egy fél óra erejéig.

Idén is változatos programok várták az autósokat és persze a miattuk érkező nézősereget. A már szokásosnak mondható műsorszámok (autós szépségverseny, db Race, autós limbó) mellett a tenyérnyi aszfaltos területen sor került Streetfighter bemutatóra, valamint gumifüstölésre és driftre is.

Ha a melegtől még nem lett volna az, a kellően magas vérnyomásról erotikus autómosás gondoskodott, a Light Devils jóvoltából. A két szexi hölgy – egyikük a Miss AMTS-ről és a SQUAD naptárból is ismert Edina - az egyik drift BMW-t mosta le, a közönség nagy örömére.

Ugyanitt, ünnepélyes motorzúgás és gumifüst mellett még lánykérésre is volt a nap folyamán. További programként RC autós és drón bemutatóra került sor, a fesztivál jelleget pedig twerk bemutató, valamint Mr. Busta és Essem fellépése erősítette.

Idén is volt tombola, nem is akármilyen fődíjjal: ezúttal egy szép állapotú BMW E46-os talált gazdára. A rendezvényre – ahogyan 2014 óta minden évben – most is a Carstyling.hu színpaddal érkeztünk, melyet ezúttal is nagyon sokan igénybe vettek a nap folyamán.

A többiről pedig beszéljenek a képek: galériánkban cirka 120 remek fotót találtok a rendezvényről, melyekért hatalmas köszönet illeti a ToomyPhoto-t!