A nyitás után hamar világossá vált, hogy az idei SEMA Show-ba minden kiállító apait-anyait beleadott, nyoma sincs a tavalyi "spórolós" megjelenéseknek. A Toyo Tires 2021-ben is üdítő kivétel volt e téren, amit viszont idén összehoztak, arra már egész egyszerűen nincsenek szavak!

A jó bevált recept szerint, a gumigyártó fő standja fix a Las Vegas Convention Center területén: a South Hall és a Central Hall közti forgalmas szabadtéri átjárót foglalja el évről-évre, ahol exkluzív környezetben, pazar gépparkkal várják a látogatókat. Mivel a nevadai sivatag közepén nemigen kell számítani csapadékra (vagy akár egy szem felhőre) ebben az időszakban, a placc remek helyszínt biztosít a brand erősítésére.

Ahogyan 2018 óta megszokhattuk, csak részben nyitott az installáció: az építések zöme egy jókora, klimatizált, este bevilágított sátorban foglal helyet, ahol bármely napszakban jó fényviszok között tekinthetők meg az autók. Ezt most tovább fejlesztették két újabb, pergolaszerű pavilonnal, melyek teljes hátterét egy neves fotográfus, 2wenty természet inspirálta művészi installációval díszítették.

Az igényesen felépített, Toyo Tires Treadpass névre hallgató zónában egyébként a fehér szín és a brand jól ismert kék-fehér logója dominált, az installációk árnyékában ezúttal is remek kis lounge-ot hoztak össze, külön pihenőrésszel, kellemesen chilles elektronikus zenével, valamint természetesen egy regimentnyi kiállított abronccsal, a legújabbak közül. 

A Toyo Tires Immáron kilencedik éve vesz részt a rendezvényen a ebben a formában, az idei gépparkot pedig ismét hiperexkluzív, máshol még soha nem bemutatott 28 építésből rakta össze, melyek világ-első leleplezése a Treadpass területén történt a nagyközönség számára.

Közülük is négyet különösképpen kiemeltek a felhozatalból:

Egy widebody Mercedes 300SL-t, talán a világon az egyetlen példány, ami ilyen jellegű átalakítást kapott!

Egy 1993-as Mazda RX7-est, versenyre hangolt M120 Mercedes V12 blokkal és HGT szekvenciális váltóval

Egy time-attack inspirált 2019-es Audi RS3-ast.

... és volt még egy vadonatúj, 2022-es Ford Maverick is, ami körül annyian álltak folyamatosan, hogy egyelőre képtelenség volt lefotózni. De rajta vagyunk!

A stand további érdekessége egy erősen átalakított Subaru BRZ, melyet szintén egy művész, Gregory Siff paintbrushol be élőben, a rendezvény négy napja alatt - természetesen nem középiskolás fokon.

Legyen szó Európáról, vagy Amerikáról, a Toyo Tires nemigen hagy ki egy nagyobb autóshow-t sem. Ha pedig már kitelepül valahova, mindig maradandót is alkot, jól láthattuk ezt az eddigi SEMA Show-kon, Essenben, vagy akár a Tuning World Bodensee-n.

A hazai közönség már nálunk, az AMTS-en is jó párszor megbizonyosodhatott róla, hogy ahol a gumigyártó logója feltűnik, ott szinte bizonyos, hogy az adott buli legkomolyabb látnivalói közül csemegézhetünk. Nálunk, a hazai importőrnek, az Abroncs Kereskedőháznak köszönhetően évről-évre komoly nemzetközi autókülönlegességekkel találkozhatunk - na de azért a világ legnagyobb háttéripari show-jának felhozatalában igencsak domborítani kell, hogy a stand emlékezetes maradjon.

Alighanem ez idén hatványozottan is sikerült nekik!

A Toyo exkluzív hazai forgalmazójánál megtaláljátok a legjobb gumiabroncsokat, a nagy választékot IDE KATTINTVA tudjátok megtekinteni!

TOVÁBBI CIRKA 400 FOTÓT MÉRETES GALÉRIÁNKBAN TALÁLTOK! Érdemes végiglapozni a képeket, minden komoly gépet részletekbe menően szétfotóztunk - a közreműködésért ezúton is hatalmas köszönet illeti Lamboboy-t ;)

További anyagaink - még több képpel és videóval - pedig ezen a linken gyűlnek. Még rengeteg lesz belőlük, tehát nézzetek vissza gyakran ;)