Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Május utolsó vasárnapján, Pünkösdkor került sor a Futam versenysorozat tavaszi szezonjának záró rendezvényére. A szervezők az alkalomhoz illő felhozatallal és számos meglepetéssel készültek erre a fordulóra is.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Fémjeleze ezt elsősorban a német sztárvendég "tűzokádó sárkány", mely egy 15.000 lóerős rakétaautó személyében valósult meg. A Dragon Hunter névre keresztelt funnycar bemutatóját három akalommal tekinthette meg a nagyérdemű a nap folyamán. A jetcar legjobb elért ideje 7.1 másodpercre és 377 km/h végre sikerült, a borzasztó hangos futamok pedig egészen biztosan kilométerekre a reptértől is hallhatóak voltak. Azért hozzá kell tenni, mindez jóval elmarad a 450 km/h-ás, negyedmérföldes rekordtól.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Aki nem érte volna be a rakétával, annak egy igen exkluzív meglepetést tartogatott a versenyzői rajtlista: Tököl Lengyelország négy leggyorsabb autóját, köztük egy Vogelsinger-szintű Hondát, valamint egy szlovén sztárvendég Civicet látott vendégül, akik nem piskóta időkkel kápráztatták el a gyorsulásra éhes közönséget. A leglátványosabb futamokat kétség kívűl a hatalmas turbóval szerelt lengyel Corvette produkálta, 10 körüli időkkel, de a töbieknek sem volt okuk a szégyenkezésre. A nap folyamán igen sokszor rajthoz állt a Falco ellenfelének szánt biturbó GMC Typhoon is, sajnos a hazai GMC nélkül, aki nem volt jelen a megmérettetésen.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Vele együtt, hazai pálya tekintetében több nagyágyút is hiányoltunk a versenyről, de akik itt voltak, hozták a formájukat. Tekintsük akár az Audimaxpower csapatát, vagy természetesen Sanyinkat a leggyorsabb magyar Hondával. Maga a verseny időmérése tökéletesen és pontosan működött, és ahogy már megszokhattuk, a versenyzők itt kapják a legtöbb információval ellátott timeslipet a futamok végén. Ami elmaradt, a beígért négy óriási kijelző, melyek nem készültek el időre, helyettük maradt a kicsi, és nem éppen inormatív változat - vélhetőleg az őszi szezonnyitón már az új rendszerrel debütál a Futam.hu csapata.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Akit nem elsősorban a gyorsulás érdekelt, bőven kárpótolhatta magát a számos népszerű autókülönlegességgel, melyek közül sokkal csak e rendezvénysorozat alkalmával találkozhatunk az év során. Standot álított a DreamCars Collection és az American Car Club Hungary, valamint itt került sor az Országos Oldtimer és Népautó találkozóra is, melynek köszönhetően több gyönyörű fauvé és más autócsoda is megtekinthető volt a vasárnapi melegben.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Már nem jelent újdonságot, hogy a "legkeletibb" hazai tuningcsapat, az East Block is rendszeres résztvevője a tököli futamoknak. Ez esetben azonban külön érdekességet jelentett az új project, a Viking Mobil premierje. A kabrióvá alakított régi Kadett hátsó fertályán egy jacuzzi kapott helyet, az autó festése pedig a viking hajók díszítését idézi. A csapat a következő adást is itt forgatta le, stílszerűen egy viking sapkába és fegyverzetbe öltöztetett egyénnel fűszerezve.

Bár erre a fordulóra nem hirdettünk szépségversenyt, szépen megtelt a Carstyling.hu parkoló is, standunk mellett pedig ezúttal egy DJ csapat kapott helyet, akik egészen délutánig szakadatlanul keverték a legnépszerűbb progresszív slágereket. Ezúton is köszönet Dj Jokernek és a többieknek a hangulatért!

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Talán a meglehetősen beteg időjárás, vagy netán az előző esti Tiesto paty kiheverése végett ezúttal kevesebb érdeklődőt vonzott az utolsó tavaszi tököli gyorsulás, de hangulatban, versenyzőkben és látványban messze hozta a már megszokott színvonalat. Sajnos fotóapparátusunk, és mi sem voltunk éppen csúcsformában, így meglehetősen kurta galériánk mellett, képek tekintetében mindenkinek ajánlani tudom többek között az Audimaxpower oldalát, ahol több, mint 1000 kép várja az érdeklődőket a versenyről.

Aki esetleg kihagyta volna a bulit, legközelebb augusztus 18-án találkozhat a tököli szervezésű gyorsulással, egy kelet európai nemzetközi forduló, és repülőshow keretein belül!