Pár napja bemutattuk az első BMW 1M-re készült versenypakkot, most viszont következzen egy nagyon is utcára tervezett csomag, méghozzá egy magánszemélynek.

Az történt ugyanis, hogy egy kedves vásárló át sem vette  frissen vásárolt kupéját, hanem az előzőleges egyeztetéseknek megfelelően egyenesen az amerikai székhelyű IND-hez szállították. Így érthető, hogy a lehető legrövidebb idő alatt kellett úgy kipofozniuk a gépet, hogy se külsőre, se teljesítményileg ne hagyjon kívánnivalót maga után.

A cég szakemberei nem is voltak restek, a motorháztetőt úgy, ahogy volt lekapták, és egy Sebion által gyártott, karbonból készült, power dome-os elemmel helyettesítették. A Valencia Orange festéshez passzoló rácsozást és hűtőmaszkot szereltek fel, valamint elöl kétrészes, állítható koptató, hátul szintén kétdarabos diffúzor került az autóra a RevoZport-tól.

A kérésnek eleget téve, a technika sem maradt gyári állapotban. Egy teljesen egyedi, még hivatalosan gyártásba sem került sportváltót építettek be a Rogue Engineering jóvoltából, a futóművet a KW szolgáltatta, a kipufogót pedig két nagy név rakta össze: a leömlő a Akrapovictól, a többi rész az Eisenmanntól származik. Az autó színére fújt takaróelemekkel fedett motor finomhangolását az ESS Tuning végezte. Sajnos a cukor viszont kimaradt a csokitortából, ugyanis a tuning lényegét, a módosult adatokat (még) nem tették közzé.

Annyi biztos, hogy nem kis munka volt, amit mindössze 48 óra alatt végeztek el az IND szakemberei. Szerencse, hogy nincs kívánságlista az autó oldalán, mert ahányan közreműködtek a végeredményért, szinte fel sem férnének a matricák.