Amikor a Ford V4 asztal elment, már kérdezték az ismeroseim mi lesz a kovetkezo? Továbbra is nagy motort V8-V10-V12-ot kerestem de olyan árakat kérnek egy selejtes blokkért amennyiért jó eséllyel talán el lehetne adni egy ilyen asztalt. Ezért is próbáltam olyan motort keresni ami legalább egy márka vagy típus jellegzeteségge. Azt hiszem a Subaru Impreza Turbo EJ20 kódú boxer motorja pont megfelel ennek a célnak. Ismét az ebay-en találtam egyet darabokban viszont kompletten. A szállitó cégnek sikerult késve szállítania, igy a szomszéd kocsibejáróján tanyázott 2 hétig a szabadságom alatt. A magyarországi szabadságom alatt sikerult találnom valakit(név és cím a szerkesztoségben :D ) aki szépen és nagyon jó áron gravírozott, Az O munkája:

Mikor visszértunk Skóciában, nekikezdtem a szétszedéshez.  Hajtókarcsapágyas volt a motor, meg valószínuleg hengerfejes is. Elég nehéz dolog szétszedni egy motort, nem biztos hogy válallkoznék rá ha utána ossze is kellene szerelni mukodo képesre.

Az osszeállítást újfent a cégemnél végeztem, de most elég sok fejtorést okozott az uveglap támaszának megalkotása mivel a Subaru blokk aluminium, igy nem lehet ráhegeszteni a hajtókarokat. Kis csavarral azt hiszem sikerult némi újdonságot belevinni a dologba. A dugattyukat visszaforditva betoltam a hengerekbe, a gyuruket a perselyhez hegesztettem. A hajtokarokra a szelepeket hegesztettem azok meg tartják az uveglapot.

Ahogy látható a képen ismét homokszórva lett a blokk, bár most vigyázni kellett mert az aluminium blokk nem olyan ellenálló a fémszemcséknek mint a vasblokkok.

A festést ismét a Ford V4-es asztalnál kozremukodo pórfesto cégnél végezték, és szép munkát végeztek. Az eredmény:

Jelenleg még eladó, tehát mostantól lesz a blog valósideju. Igyekszem naprakészen vezetni.

Fent van ebayen és még pár apróhirdetésí oldalon, de mivel nem sietek eladni igy még elég magas áron tartom.