Wrapping.

Akik még nem hallottak errõl, azok azt hihetik, hogy egy új, különleges extrém sportról írok most. Pedig ez nem az, hanem egyszerûen csak csomagolás...


Persze itt nem a jól bevált karácsonyi ajándék csomagolásra kell gondolni, hanem egy autó komplett behúzására speciális fóliával.

Ez természetesen nem új keletû dolog. Mára a technika fejlõdésével eljutottunk oda, hogy már például gyöngyház, flipp-flopp, matt, karbon, vagy akár bõrhatású anyagokat is használhatunk az autóknál. A legfontosabb természetesen a minõség, melyre a gyártó cég, a Grafityp hét év színmegtartó garanciát is vállal, a kivitelezõk pedig egy évet a felrakásra.

Most a  Fanat-x-es srácok a Llumar csapatával karöltve belevágtak az üvegek mellett a karosszéria fóliázásba is. Nem kis tapasztalat van a hátuk mögött, hiszen az üvegek fóliázásával lassan 20 éve foglalkoznak már. Természetesen az új felületek új technikákat is igényelnek, így a csapat egyik embere közvetlenül a gyártó cég oktató központjában sajátította el a szakma csínyját - bínyját Belgiumban.

A képeken látható BMW E92 gyári metál ezüst színét egy gyöngyház fehér fóliával vonják be. Ezt a fóliát kapta meg év elején a Tuning Showra egy Audi R8 is. A mostani autó Angliából érkezett a mûhelybe, mivel a tulajdonos összekötötte a kellemest a hasznossal, így amíg õ nyaral féltett kisautója szépen átalakul.

Napjainkban reneszánszát éli a "matricázás", hiszen igen szép számban gurulnak lemattosított kocsik az utcákon. A matricázásnak sok elõnye van, melyek közül az egyik legfontosabb az, hogy ha az autó megsérül, akkor ugyanazt a színt feltudjuk tenni még egyszer, míg a fényezésnél nehéz kikeverni a megfelelõ árnyalatot.
A másik nagy elõny, ami miatt sokan választják a wrappingot az az, hogy az autót nem kell teljes egészében szétszedni, és akár 2 hétre is nélkülözni, hanem akár már három nap múlva már új külsõvel pompázhat a verdánk. Minimális bontásokat persze végre kell hajtani a szép munka érdekében, pl. a kilincseknél, esetleg lámpáknál, de egy alapos tisztításon, és zsírtalanított felületnél nem kíván többet a mûvelet.

ÉS aki esetleg amiatt aggódik, hogy a forgalmiban nem egyezik meg a szín, az se aggódjon, mert erre is van egyszerû megoldás. A kocsit le kell szemléztetni, majd ezt követõen kap egy bejegyzést arról, hogy színváltozás történt. Ha esetleg megunjuk a fóliát, vagy elszeretnénk adni az autót, akkor lehúzzuk a felvitt réteget, és alatta ott van a teljesen érintetlen eredeti fényezés, aminek semmi baja sem lesz a fóliázás következtében. Csak lemossuk, és már mehet is.

KATTINTS IDE A BEJEGYZÉSHEZ TARTOZÓ GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ!