Autoextrák, autovillamosság

Témakör: Tuning
aktuális téma
Autoextrák, autovillamosság

[http://www.106power.extra.hu]

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Kiemelt hozzászólás
videoTOM
#963
2021. július 06. 10:55
Autós LED szalag
Az autós LED szalag elsősorban inkább dekorációs eszközként terjeng a köztudatban, holott számos praktikus felhasználási módja létezik a gépjárműben. Ez egyrészt nagyon egyszerű felhelyezésének, másrészt flexibilitásának és nagy fényerejének is köszönhető. Segítségével az olyan sötét helyeken is könnyen megtalálhatjuk a dolgokat, mint mondjuk a kesztyűtartóban, a lábtérnél vagy a csomagtérben. Emellett gyakran használják még a jármű kilépők, valamint a kilincsek megvilágításához is.

Kiváló minőségű autós LED szalagokat tudunk beszerezni a Union Knights Webáruházában, ahol többféle színben is elérhetőek a vonalfények. Akik egy kis különlegességre vágynak, azoknak az alaptípusok mellett akár szettben, távirányítóval vezérelhető, színváltós, USB csatlakozós változatok is elérhetőek kínálatukban.

Autós töltő
Manapság okostelefonunk nélkül egy lépést sem teszünk, így nem is meglepő, hogy a szivargyújtós telefontöltő szinte kötelező eszköz autónkba. Sok embernek gyakran kezd merülni a telefonja napközben, ami roppant kényelmetlen szituációkat is eredményezhet. Egy hosszú út során egyeseknek muszáj elérhetőnek maradnia munkájából adódóan, vagy esetleg pont a telefonon nézi a helyes irányt úticélja felé.

A hagyományos töltök mellett már USB csatlakozós változatokat is találhatunk a boltokban, valamint léteznek több bemenettel ellátott kiegészítők is. Csak dugjuk a szivargyújtó aljzatba a töltőfejet, majd csatlakoztassuk a készüléket. Az autós töltővel ráadásul nemcsak telefont lehet feltölteni, hanem tökéletesen alkalmas tabletekhez is.

Szellőzőnyílás tisztító
Ez az apró, ám igen praktikus autós kiegészítő rengeteg szenvedéstől megkímélhet minket vezetés közben. A jármű szellőzőjében lévő kis lamellákban igen sok por tud felgyülemleni, amely mind az utastérbe kerül, amikor bekapcsoljuk az autóban a fűtést, vagy a klímát. Emiatt igazi pokollá válhat egy hosszabb út, különösen, ha a sofőr vagy az egyik utas netán allergiás. A pici műanyag szellőző tisztító elfelejthetjük az utastérben keringő egészségtelen por okozta tüsszögést vagy szemkönnyezést.

Kialakításának köszönhetően nagyon egyszerűen használható: csak el kell helyezni a szellőzőlamellák között a tisztítófejét, majd pár mozdulattal már orvosoltuk is a problémát. Azt azonban fontos megjegyezni, hogy bár hasznos kiegészítőről van szó, az alapos klímatisztítás alól nem mentesíti a tulajdonost. Ezügyben érdemes évente legalább egyszer szakemberrel elvégeztetni egy alapos ózongenerátoros fertőtlenítést a jármű belső terében.

Autós menekülő eszköz
Sajnos nem várt balesetek mindenkivel előfordulhatnak, amelyekre sosem lehet eléggé felkészülni. Amikor bekövetkezik a baj, egy kéznél lévő célszerszám akár életet is menthet. Sose legyen rá szükség, azonban minden járműben jó, ha van egy autós menekülő eszköz. Vész eseten ezzel a hasznos kis eszközzel be tudjuk törni az ajtó üvegét, vagy elvágható a beragadt biztonsági öv. Az autós menekülő eszközt semmikép ne a csomagtérben tároljuk, hanem inkább a kezünk közelében, pl. a könyöklő alatti rekesznél.

Sokan úgy gondolják, hogy fölösleges kütyükkel vagy kiegészítőkkel telepakolni autónkat, mivel csak a helyet foglalják, miközben nem váltják be a hozzájuk fűzött reményeket. Azonban, ha picit jobban szétnézünk a piacon, valóban hasznos darabokat találhatunk, amelyekből rendkívül sokat profitálhatunk.

kisDög
#962
2014. január 24. 21:50
egyszerű villanyboltban
Mifelénk van sok helyen ilyen, több féle átmérőben, felestől kezdve 2,5 ig
PapaMaci
#961
2014. január 24. 21:28
Szeretek forrasztani, de utálok szétvágni egy 20 éves vágatlan köteget... Riasztó meg csak kellene a kocsiba.
Zotyaa
#960
2014. január 24. 21:16
Riasztókhoz,központi zárakhoz adták ezt a kábel összekötöt.Én nemszerettem vele dolgozni mert nem mindig blankolta meg a vezetéket.Kárpit alatt meg sokszor rezonált.Én ha tehetném forrasztanám...Nem minden esetbe kell szétvágni a köteget.
PapaMaci
#959
2014. január 24. 21:13
Lenne egy pár kötés, ami miatt nem szeretném szétvagdalni a köteget. Pl beraknék egy riasztót, és ahol lehet, ilyet használnék. De még ezen kívül is lenne jópár dolog.
Zotyaa
#958
2014. január 24. 20:17
PapaMaci
#957
2014. január 24. 19:56
Jó reggelt!

Valakinek van ötlete, hol lehet ilyet beszerezni?
knoxx
#956
2013. szeptember 16. 14:40
Eladó szinte bármilyen autótípushoz LED LOGO kilépőfény. Akit érdekel keressen meg az alábbi e-mail címen: [email protected]

video: http://www.youtube.com/watch?v=wN2KcUgJItc
Gyeti
#955
2013. július 12. 11:52
Esetleg ha valaki tudna segíteni,személyesen akkor annak örülnék,aki így benne van az autó elektronikába és veszett mód ért a Peugeot206 1.4HDI hez!
Gyeti
#954
2013. július 12. 08:28
Can Bus Communikációs hiba megmaradt sajnos Peugeot szerviz 3hónap után feladta aki anno a motorvezérlőt konfigurálta át hozzá az is feladta 4hónap után!
Gyeti
#953
2013. július 12. 08:24
tipo gt köszönöm szépen a hozzászólást,annyit még hozzátennék hogy az autóba ami van gyári motorvezérlő az ázott egyszer be,mert nem volt benne a gyári műanyag dugó ami védené ettől a motorvezérlő Computert,ezért kapott egy bontott motorvezérlőt egy ugyan olyat ami volt benne gyárilag EDC16-C3 ezt anno át is konfigurálták az autóhoz utána ment is egy jó fél évet vele kb és egyszer csak magától leállt az autó néha néha indulgatott amikor olyanja volt neki,volt hogy csak akkor indult amikor a vezetékeket,csatlakozóknál lehúztuk majd rá illetve az aksi sarut le illetve rá dugtuk,de mostanra teljesen halott hiába csinálok vele akármit már semmi sem segít!
tipo gt
#952
2013. július 09. 09:11
Egy apróságot hozzáfűznék, az hogy álló helyzetben a műszer mutat szakadást vagy sem egy dolog de az ilyesmit menet közben kellene próbálni mikor a kocsi kivan téve az út egyenetlenségei miatti csavaróerőknek amik nagyban befolyásolják egy vezeték kontakt hibáját. Lehet egy igen apró kidörzsölődés ami csak menet közben jön elő. Persze az eleve gond ha nem indul. Ahogy olvasom a gyújtáskapcsolónál levő vezetéket piszkáltad és úgy beindult, én megnézném hogy milyen a felépítése a gyújtáskapcsolónak nincs esetleg szétesve belül valami villamos dolog, persze ha bontható ennyire.
Gyeti
#951
2013. július 09. 08:55
Wildboy köszönöm szépen a választ,már régóta vártam hogy valaki hozzászóljon valami okosat most jelenleg ott tartok hogy Bevittem Szolnokon a Peugeot szervizbe 3hónapig állt ott az autó és nem tudták ott se mi a baja,de 80ezer forintért komplett motortérkábelt akartak volna vetetni velem,hozzáfűzték vagy jó lesz vagy nem,na itt betelt a pohár vagy jó lesz vagy nem hazavontattuk az autót! Erről a híres kábelről már halottam,azt jó volna megkeresni melyik lehet az a kábel amin az adatok rohangálnak és a multimétert tenném is rá,kapna egy szakadás vizsgálatot,vagy ha esetleg sikerűl meglátni a hibát akkor kilehetne cserélni a vezetéket behúzni helyette egy újat,csak senki nem volt hajlandó ezt a vezetéket felkutatni!
tipo gt
#950
2013. május 30. 11:51
Hja ezzel kapcsolatban jut eszembe amit már csináltam. Hűtő ki zuhany alatt lamellák kimos és máris jobban hűtőt mivel televolt kosszal.
SanyiTD
#949
2013. május 30. 11:48
Nekem is cserélve lett a vezérléssel a vízpumpa, a termosztát. Kapott egy bontott ám frankó hűtőt is. A hűtő mint kiderült valószínű még sem olyan frankó ,így tegnap vettem egy újat hozzá. A szerelőm szerint nem tud áramolni rendesen a hűtőbe a víz, ez okozza a túlmelegedést. Lehet egy hűtő cserével megoldjátok ti is ezt.
tipo gt
#948
2013. május 30. 11:41
Teljesen érthető a problémád és a bosszankodásod. A vízpumpa lapát törés érdekes mert a vízen kívül amit kavar nemsok minden van a hűtőben ami akkora erőt fejthetne ki a lapátra hogy letörje azt. Azt ha megnézed hogy miként forralja a vizet segíthet a hiba megállapításában. Ha túl hamar éri el az üzemi hőfokot de meleget nem ad kevés a víz vagy nemtud megfelelően áramolni. Viszont ha az összerakásnál belepottyant valami a víztérbe csak sumákolnak akkor tényleg gond van, hűtés téren.
kati01
#947
2013. május 30. 11:35
Hengerfejes volt,de megcsinálták.még így sem volt jó,kicserélték a vítpumpát,és a termosztátot is.Két hónapja van szerelőnél de még mindig nem tudja mi okozza.Valmi olyasmit mond hogy a vízpumpa lapátját eltörte és annak talán egy darabja okozhatja a dugulást.Talán ma megtudja mondani talált e v mit,ha nem akkor már nagyon elegem van .
tipo gt
#946
2013. május 30. 08:50
A másik, bár nemtudom nálad miként van a visszatérő vezeték a tágulásinál de ha tudod figyeld meg hogy járás közben mennyire hallatszik a víz áramlása, ha kevésbé le kell venni a visszatérő vezetéket és egy edénybe folyatva ellenőrizni a mennyiséget, elég szépen nyomnak a pumpák alapban. Ha ez nem segít a hűtőt kell megnézni nincs dugulva vagy levegős bármi okból. A dugulást csak kiszerelt állapotban lehet megnézni.
tipo gt
#945
2013. május 30. 08:47
A tágulási sapka amúgy 1bar feletti nyomásnál ereszti el a vizet. A hibás hengerfej is forralhatja a vizet ha valóban arról van szó. Esetleg a vízhő jeladó gomba hibás értéket ad ha mégsem jut ki víz üzem melegen a tartályból csak túl sokat mutat. Nálam jó ideig simán volt 105c is de üzemben is 98c környéke, mire kiderült hogy a belső óra csal mivel a hűtőnél 93c-nál kapcsol a gomba egy beállítás után most tökéletes.
tipo gt
#944
2013. május 30. 08:42
Hali, mennyire biztos hogy valóban forralja. A műszer szerint forr a víz vagy ki is megy a tágulásinál a sapkán? A hűtőben levő venti kapcsoló amúgy 93c kapcsol , ha igaz nálad is. Ha van lehetőséged vidd el olyan szervizbe ahol infrás hőmérő van amivel pontosan megmondják hol mennyi a víz hőmérséklete.
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Összesen 963 találat 49 oldalon