ja, most a gagyit ne szó szerint értsd. De szvsz sok esetben a gagyi és a profi cuccot csak a marketing, meg a jó szlogenek különböztetik meg egymástól. Na meg az áruk, mert ugye a drágább jobb, legalábbis sokan ezt hiszik.
ezzel a dologgal kapcsolatban eléggé szkeptikus vagyok, és sarkos az álláspontom. ha sok-sok drága cucc közül is a nagy része gagyi, akkor én már nem merek hinni az olcsó dolgokban. nem mindíg van igazam, de azért sok esetben bizonyosodik be, hogy az olcsó cucc leginkább a marketingje miatt sikeres, mintsem az okozott eredménye miatt.
semilyet! maradjon a papper.. oszt nem lesz gond.. lagalábbis és nemmi észrevehetőt nem nem tapasztaltam.. tök felesleges.. esetleg jön némi szívóhang.. de hosszútávon, ha nem kap olajat rendesen akkor az "okosok" így mondják hogy nincs nanószűrés.. ez azt jelenti,hogy egy dongót is átprésel magán.. azt meg nem szeretik a motorok..
így van! ezért vettem occsón sokat! de már rengeteg alternatíva létezik az olyanoknak mint én,hogy szeretjük a hangját.. szerencsére felénk nem elterjedt és ezért kicsit megint egyedi az autóm.. tény elhanyagolható a tényleges értelme.. marad az extra hülyeségnek..bár amióta ssqv van egész másképp figyelnek a szakavatott fülek..
mondom, konkrét tapasztalatom még nincs vele, de elméleti síkon nem sok ráció van benne, ha a benzines turbo-kat vesszük alapul. De pont a közelmúltban beszélgettem egyik barátommal, hogy megérné kísérletezni vele, ha másért nem azért, hogy nyugodt szívvel mondhassuk rá, hogy nincs értelme.
De alap esetben véleményem szerint közel sem hoz annyit egy kifelé szuszogó bow dízelben, mint amennyibe kerül.
3 éve használom a bow-ot.. tény,hogy van értelme.. amellett,hogy akusztikus élmény.. de számokban nem mérhető.. mittudomén 3% nekem sem azért van..amit max akkor veszek észre,ha 1 év után leveszem és az első 20km valamicske hiányzik.. de pont annyit számít ha shell-nél tankolok vagy máshol... 2 hónapja tettem fel a hks ssqw-t hűűdeekomoly..
ezt azért ilyen magabiztrossággal nem mondanám. valami értelme van, de kategóriákkal kevesebb eredményt hoz, mint a benzinesekben. Persze ha valaki a lefújt levegőt nem a szabadba engedi el, hanem a kipucsonkba a turbó elé fúvatja be, akkor még talán eredményt is hozhat. megoldódik a wg bajom, nekiállok ezzel kísérletezni. Elvileg a lefújt levegő picit még pörget a turbo-n, így váltás után talán nagyobb lesz a fordulata, mint egyébként.
dizelnél kb annyi értelme van, mint benzinesen az elektromos turbónak...
Mivel dizelnél a levegő nem ütközik akadályba ( nincs pillangószelep ), bajt nem csinál a nyomás a rendszerben.
És nem nyirja ki a csigát, különben szerelnék bele gyárilag, mint a benyásokba, nem?