Az Genfi Autószalon idén is számos neves tunert ösztökélt munkára. A svájci Porsche guru Sportec sem tétlenkedett, és egy nem mindennapi koncepcióval álltak elő. A 911-es Turbó alapokon nyugvó SPR1 M minden bizonnyal a kiállítás egyik fénypontjának számít majd.

Az autó különlegességét hangsúlyozza az a tény is, hogy a világon mindösszesen 10 szerencsés multimilliomos tudhat majd magáénak egy ilyen fenevadat. A Sportec igen alapos munkát végzett, és teljesen átépítette a 911-es Porschet. Az ideális súly-teljesítmény arány miatt az egész karosszériát újraépítették üvegszálból. A súlycsökkentés pontos mértékéről sajnos még nincsenek információink.

A T80 M - 3,6 literes, 2 turbóval ellátott hathengeres boxer motor teljesítménye az izmosításnak köszönhetően előre láthatólag 858 lóerő és 880 Nm körül lesz. A korábbi 800 lóerős SPR1-nél minden bizonnyal erősebb lesz. Egy biztos, legkésőbb a hétvégén minden kiderül.

A Sportec mindemellett még számos autóval készült az idei Genfi eseményre. Többek között egy RS6 alapjain nyugvó RS700-as, és egy 997-es GT2-esre épülő SP750-es koncecpióval kívánják elkápráztatni a nagyérdeműt.