A Pogea Racing szeret az elsők között lenni, többek közt az A7-es Audihoz is ők adták ki az első csomagot még a megjelenése idején. A német cég most szintén a még nem kapható Alfa Romeo 4C-re vetette ki a hálóját.

A gyönyörű, középmotoros olasz sportautóhoz teljesítmény tuning, valamint komplett optikai-aerodinamikai szett készült. Utóbbit teljes egészében karbonból gyártották, funkcióját tekintve pedig - amellett, hogy brutálisan jól néz ki - a leszorítóerő növeléséről gondoskodik, nagy sebesség mellett. Az optikát egy garnitúra konkáv XCUT felnivel is feldobták, választhatóan 19, vagy 20 colos méretben, minderre pedig a típushoz a KW-vel közösen fejlesztett Clubsport, vagy DCC futóműszett segítségével húzták rá a kasznit.

Hasonló finomságokat találunk a motorikus módosítások terén is. A négyhengeres, gyárilag 240 pacis aggregátból 415 lóerőt, valamint 450 Nm nyomatékot varázsoltak elő, melyet új turbófeltöltők, leömlők és kipufogórendszer, valamint az üzemanyag ellátás és a hűtés optimalizálásával értek el.

Ilyen külső mellett természetesen nem maradt parlagon az utastér sem: komplett bőrgarnitúra, szőnyegek, alumínium és karbon kiegészítők vannak tervben a típushoz.

Az új autók tuningja mellett klasszikus vasak modernizálásával is foglalkozó cég központja egyébként pont Friedrichschafen, ahol kontinensünk legnagyobb tuning kiállítása, a Tuning World Bodensee kerül évente megrendezésre.