Átépített Hyundai modellekről általában csak a SEMA Show kapcsán hallunk, idén sincs ez másképp. A giga-rendezvény egy hónapon belül nyit, a Hyundai pedig már most elszórt némi információmorzsát három vadonatúj koncepcióautójáról.

A szóban forgó modellek az 1.000 lóerős Bisimoto Engineering Genesis Coupe, a 250 lovas Veloster Night Racer és az ARK Genesis Coupe Legato 400 pacival.

Utóbbi az ARK Performance tuningműhellyel történő együttműködés gyümölcseként jött létre, az eddig látott munkákhoz hasonlóan most is a stand egyik legérdekesebb kiállítási darabja lesz. A Legato Concept különleges karosszériaelemekkel, ezüst színben és az ígéretek szerint luxus belsővel jelenik majd meg.

A Legato teljesítménye sem mindennapi. A 3.8 literes Lambda V6-os motort 4.0 literessé hizlalták, így a Genesis Coupé 330-ról 400 lóerőssé erősödött, a nyomaték pedig 360-ról 575 Nm-ig nőtt. Az ültetett futómű, a a Nitto NT05 abroncsokkal szerelt Rays Engineering G25 könnyűfém felnik és a karbon fékbetétek pedig látványban is vadabbá teszik a koreai bestiát.

Jelenleg még csak grafikákat közölt a Hyundai az új modellről, de hamarosan hivatalos fotók is várhatók.