Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Lassan két hete már, hogy a fergetegesre sikerült szezonzáró alkalmával végéhez érkezett a MüllerArt idei gyorsulási versenysorozata. A rendezők minden eddiginél látványosabb futamot ígértek, amit maradék nélkül sikerült is beváltaniuk. Egyedüli kellemetlenséget a hideg és esős időjárás okozta, ami késő délutánra több járműnek is megállj-t parancsolt, addig viszont teljes gőzzel folytak a küzdelmek. Számos nagyszerű időeredmény született, melynek főszereplői természetesen a külföldi és hazai drag gépek voltak.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A verseny csúcsgépét, a drag Jeep CJ7-est vezető Heinz Schenk, a pálya csúszóssága miatt hamar feladni kényszerült a küzdelmet, és csak két mért futamot sikerült teljesítenie, a döntőket pedig már nem is várta meg – a síkos pályán életveszélyes mutatvány lett volna bármit is kezdeményeznie. Az új rekord viszont még így is összejött, 9.6 másodperces 1/4 mérföldes teljesítményével az eddigi itthoni legjobb idejét futotta meg. A nagy rivális, a MüllerArt Smith’s Bros drag sem vallott szégyent, hiszen legjobb mért ideje a nedves pályán 9.5 másodperc volt - igaz ez a futam már versenyen kívül történt. A két erőgép közötti nagy összecsapás viszont a jövő szezonra maradt a „remek” időjárás jóvoltából.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Bevállalósabbak voltak viszont a Karmann Ghia helyett érkező Bughwagen sárga drag Bogara, valamint a Chevrolet Nova sofőrjei: a nyirkos időre fittyet hányva bekockáztatták a döntőket is, ami bizony nem volt veszélytelen mutatvány. A hideg ellenére is nagy számban kint tartózkodó nézőközönség kitörő örömmel fogadta a nem mindannapi látványosságot nyújtó erőgépeket. Az összes drag egyébként jórészt a „kikötözős” technikát használta gumimelegítéshez, ami látványban sem volt utolsó – Bishop videóján bárki megtekintheti őket, teljes képernyős szélességben.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Persze a drag-parádé csak a hab volt a tortán: mellettük rekord számú autó érkezett a versenyre, természetesen a hazai nagyágyúkkal karöltve. Az Audikat (Farkas, Syntech, Pimp és társai) már említenünk sem kell, kint volt Falco és a GMC Syclone, Yasec az Elise-zel, OIOIO a Viperrel és a Brabus-szal, Sas Robi a Subaruval, EvoSasa és az EVO VIII, Soltvadkert Racing Team, Mustangok, Corvette-ek és minden kategória éllovasa, szinte teljes létszámban. A versenyre ez alkalommal is rengeteg gyönyörű amerikai autó és oldtimer érkezett, köztük számos lowrider gondoskodott a megfelelő show-ról. A nevező autók száma – valószínűleg köszönhetően az ingyenes regisztrációnak, és a számos klubtalálkozónak is – majdnem kétszeresen felülmúlta a szeptemberi verseny rekordját, minden bizonnyal soha ennyi autót nem látott még együtt a tököli repülőtér.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Programok tekintetében szinte már nehéz volt eldönteni, merre is nézelődjön az ember: a rengeteg látnivaló mellett a versenyhez hozzánőtt Vmax szlalomversenyt a nap folyamán drift bemutatók kísérték, ismét volt gumifüstölés, új elemként pedig bike trial és motoros kaszkadőr bemutató, valamint roncsderby bemutató kapott helyet a két betoncsík között. Ez utóbbi hatalmas népszerűségnek örvendett ez első alkalommal is, a kiherélt „szörnyetegek” hihetetlen műsorral szórakoztatták a nagyérdeműt a számukra kialakított katlanban, és azon kívül is, így az ígéretek szerint a jövőben is számíthatunk a jelenlétükre ezeken a versenyeken. További meglepetést okoztak a speakerek, akik igazán remek hangulatot teremtettek, az eddig megszokott páros egyik tagját a kunmadarasi motoros versenyek hangadója helyettesítette, reméljük ebből is szokás lesz a jövőben :) A futamokat ezúttal is remek progresszív dallamok kísérték, nagyszerű ívet adva az esemény folyásának. Nem utolsósorban pedig egy quad pályán is próbára tehették magukat a négykerekű motorok szerelmesei.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A verseny további érdekessége volt a helyszínen forgatott Kész Átverés show, amelynek eredményét hamarosan az RTL-klub műsorán is megtekinthettek. Ezúttal sem szenvedtünk hiányt sztárvendégekből, hostess-lányokból és meglepetés-műsorszámokból sem. Az időmérőket egy tüzes bemutató zárta, a tervezett tűzijáték viszont az eső miatt sajnos elmaradt, de a hangulat így is nagyszerű volt.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A legnagyobb örömet számunkra viszont a saját parkolónk látványa okozta, ahol egy gombostűt nem lehetett leejteni az érkezett szebbnél-szebb járgányok miatt. Soha ekkora tömeg nem volt még „nálunk” és láthatólag mindenki jól is érezte magát, melyhez minden bizonnyal a kint kapható forralt bor is hozzájárult :) Ezúton is köszönet minden stylingosnak, aki tiszteletét tette kint, jó volt Veletek találkozni!

A tömeg egyébként az egész rendezvényre jellemző jelenség volt, a rossz idő ellenére minden eddigi rekordot megdöntött a látogatók száma.

A futamok 11 órától kezdődtek és egészen 23 óráig lehetett versenyezni az órával és az ellenfelekkel. Az időmérők után pedig következtek a döntők.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az 1. kategória döntőjét a kategória két jól ismert szereplője, szilvi5 Skoda S-120-asa és 1.6vti szürke Civicje vívta, az előbbi győzelmével. A harmadik helyre szintén egy Civic futott be, ami egyébként az egész kategóriára jellemző jelenség volt: a 8-as döntőt a győztes Skoda kivételével kizárólag ez a típus uralta. A 2. kategóriában Yasec Lotusa toronymagasan verte az egész mezőnyt, a dobogó második fokára Gyurák Gábor, alias suzukituro állhatott turbós Suzukijával. A 3. és 4. helyen egy Ford Fiesta, valamint Gordon Honda S2000-ese osztozhatott. Az eredményhez hozzátartozik, hogy a nagy esélyesek közül Ave csak nézőként kísérte figyelemmel az eseményeket, a kategória másik jeles versenyzője, POS pedig turbós Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Swift-jével műszaki hiba miatt feladni kényszerült a küzdelmet. A 3. kategóriában Muha Csaba távollétében egy kicsit másképpen alakultak az eredmények, a kategóriát az Opelek terén egyedül Opelgéza Astrája képviselte, aki két BMW-t utasított maga mögé a döntőben. A kisebbik összkerekes 4. kategória eredménye sem hozta a papírformát: a kategória nagy esélyese, Sas Robi Subaru Imprezáját a döntőben egy nála cirka 1 másodperccel gyengébben teljesítő Lancia Delta verte oda. Egyetlen elváltás miatt sajnos Robinak ez a futam elúszott, igaz már tét nélkül, mivel az év végi összetett díjtól győzelem esetén is egy pont választotta volna még el. A harmadik helyre egy M5-ös BMW futott be. Az 5. kategória hozta a legutóbbi verseny végeredményét, ezúttal is a Farkas „ezüst” S2-s nyert P.I.M.P S2-esét verve. Harmadik helyre pedig egy Subaru futott be, Finta Tamás vezényletében. A 6. „MUSCLE” kategória győztese ez alkalommal is OIOIO-1 és a Chevy Nova drag lettek, a második helyre most kicsit nagyobb különbséggel ugyan, de ismét Falco és a GMC Syclone futott be. A harmadik helyezettnek járó kupát pedig a Józsa Zsolt-féle Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Corvette szakította, így a dobogón ezúttal sem történt változás a legutóbbi verseny óta. A 7. kategóriát ki más is nyerhette volna, mint a Syntech kék Audi S2-ese, aki ezzel az év gyorsulójának járó fődíjat is elvitte a pontverseny szerint. A döntőben egyedüli ellenfele OIOIO Brabus Mercedese volt, a döntő futamot pedig már csak az óra ellenében teljesítette.

Ezúton is gratulálunk minden helyezettnek!

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A gyorsulásokkal karöltve a Carstyling.hu tuning autószépségverseny is az utolsó fordulójához érkezett. A szépségverseny két kategóriája mellett most további kupákat is kiosztottunk, ez alkalommal hangnyomásban is összemérhette hifijét minden nevezőnk. A szükséges felszerelést a qAutoHIFIstudio csapatának köszönhetjük, akik segítségével egy remek kis versenyt sikerült rögtönöznünk a helyszínen. A szépségverseny minden eddiginél szorosabb küzdelmeket hozott, lévén a rekord számú résztvevő mellé rekord számú nevezésünk is érkezett. Meg kell, hogy mondjuk piszkosul nehéz dolgunk volt, ezt bizonyítja a Profi kategória második helyének holtversenye is. Számos eddig is szereplő, valamint eddig még meg nem jelent gépcsoda közül kellett választanunk, igazság szerint, ha kétszer ennyi kupát oszthattunk volna ki, akkor is bajban lettünk volna. Nézzük az eredményeket:

Az amatőr kategória dobogósai a következőképpen alakultak: első helyezett earwline zöld-fehér festésű Honda CRX-e lett, második kovi444 Honda Civic-je a PD Project gondozásában, a harmadik helyért járó kupát pedig a kategória idei összetett bajnoka, Vinyo vihette haza RS Clio-jával.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A profi kategóriában a legkomolyabb autónak Dhy 3-as BMW-je bizonyult a holtversenyben végző Poznamokus Passat-ja és Opeldevils Calibrája előtt. Harmadik helyen Soós Laci, azaz az S&H Autótuning – immáron fényhíddal felszerelt – kék-fehér Seat Leonja végzett.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Különdíjasaink ez alkalommal Szilvi-OC újrafényezett Calibrája, M.Zotya Lada 2107-ese, OIOIO Vipere és M6Sport Mazdája lettek.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az idei szépségverseny ezzel lezárult, az éves pontverseny állását pedig a megfelelő rovatban találjátok. A két kategória első három helyezettjét pedig szeretettel várjuk az ünnepélyes díjátadóra, melyre a gyorsulási verseny győzteseinek kihirdetésével együtt – információink szerint - november utolsó, vagy utolsó előtti hétvégéjén kerül sor. A helyszínről és a pontos időpontról az érintetteket e-mailben értesítjük, és természetesen oldalunkon beszámolunk majd az eseményről is!

Az október 22-i verseny méltó befejezésként zárta az egész éves sorozatot, mely az ígéretek szerint jövőre az eddigieknél is színvonalasabb versennyel, számos helyszínnel és még több látnivalóval várja majd a nagyérdeműt!