A nemrégiben lezajlott Essen Motor Show egyik nagy durranása a Mercedesek tuningjára specializálódott német Carlsson cég CLK 55 AMG-je volt, melyből egy 480 ló erejének parancsoló exkluzív sport coupét alkotott.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az alaphelyzetben is 367 lóerős autó jelentős teljesítménynövekedését egy új kompresszornak köszönheti, amit a Carlsson az Ogura Clutch Co. Ltd.-vel karöltve fejlesztett ki. A Wankeltől származó licensz alapján épített alkatrész számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik: hatékonysága nemritkán eléri a 70%-ot, lassan használódik el, strapabíró, nagyon könnyű és rendkívül megnöveli az autó rugalmasságát.

A új rendszernek köszönhetően a motor teljesítménye a lenyűgöző 480 LE / 353 KW-es határokat súrolja, ami 650 Nm-es nyomatékkal párosul 2800-as fordulatszámon. A modell csúcssebessége 310 km/h, gyorsulása pedig méltán nevezhető versenyképesnek kategóriájában, ugyanis a 100 km/h-ás sebességet 4.4, a 200-at 14.2 másodperc alatt éri el - mindezt automata váltóval!

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A Carlsson számos high-tech kiegészítőt biztosít új modelljéhez, így például egy aerodinamikai csomagot, módosított első és hátsó lökhárítókkal. Az első lökhárító funkciója a méretes beömlőknek köszönhetően a légterelés mellett a hűtésre is kiterjed: az intercooler, valamint a fékek hűtésében is nagy szerepet játszik. A kiegészítő alkatrészként kapható spoilerek stabilabbá teszik a jármű útfekvését, valamint jelentős mértékben hozzájárulnak sportosságának kihangsúlyozásához - ezek közül is kiemelhetjük a csomagartóra applikálható jókora szárnyat, mely igencsak brutál megjelenést kölcsönöz az autónak.

A CLK 55 AMG kiegészítőihöz tartozik még az állítható magasságú és keménységű sport futómű is, mely rendkívül magas kanyarsebességet tesz lehetővé. Ennek elviseléséről az utastérben Recaro sportülések és egy speciálisan kialakított kormánykerék gondoskodik.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Végezetül nem lehet szó nélkül elmenni a Carlsson komplett 4 csöves kipufogórendszere mellett sem, mely rozsdamentes acélból készül, és négy ovális krómvégen keresztül osztja az áldást. Persze ezt sem akárhogyan: a beépített hangtompítók segítségével olyan hangot generál, mely garantáltal megdobogtatja a rajongói sziveket.

A CLK modelljéhez kizárólag 8.5 x 19”-es (235/35, Dunlop Sp. 9000 Extra Load ) elülső, valamint 10 x 19”-es (265/30, Dunlop Sp. 9000 Extra Load) hátulsó gumikat ajánl a Carlsson. A modell sportos és elegáns külsejét a 16 küllős krómfelnik teszik teljessé melyek természetesen a Carlssonnál vásárolhatók meg, minden bizonnyal nem potom árakon.