Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A Lumma Design a legújabb kiadású Porsche Cayenne-re is kivetette a hálóját. A gyárilag is rendkívül impozáns megjelenésű luxusterepjárón igencsak dolgozni kell az igazán exkluzív végeredmény érdekében, a német cég pedig láthatóan komolyan is vette a kihívást.

Az egyelőre photoshop tervek formájában létező szett – legalábbis első ránézésre – egyértelműen show, de legalábbis nagyon fiatalos, sportos jelleget kölcsönöz a SUV számára. A számos beömlővel , és éles ívekkel tagolt szélesítő szettet robosztus, dupla ködlámpával és nappali fénnyel operáló front rész, hátul pedig diffúzoros kötény foglalja keretbe, egy igazán egyedi, háromkéményes kipufogóval megbolondítva. Az elemeket rendkívüli mennyiségű karbon kiegészítővel díszítették, ugyanakkor a némileg megmagasított motorháztető, valamint a hátsó szárny egy az egyben ebből az anyagból készült.

Az előzetesek szerint mindez nem csak az optikát szolgálja, hanem – talán a lámpamaszk kivételével – minden egyes elemnek megvan a maga jól kitalált, és gondosan megtervezett szerepe: a lökhárítók és a küszöbök bevágásai a fékek hűtéséért, a diffúzor ás a légterelők a nagyobb leszorító erőért, a motorháztető pedig az ablaktörlő lapátok takarásával megspórolt légellenállásért felelősek.

Az autó igencsak széles sárvédői alatt, a tervek szerint 22 hüvelykes felnik bújnak majd meg, a designhoz egyébként rendkívül szépen passzoló kivitelben. Hogy a Lumma célja inkább egy show-autó építése volt ez esetben, vagy valóban tömegtermelésre szánják-e a szettet, egyelőre kérdéses, ahogyan az is, hogy a Cayenne-t vásárló célközönség mennyire lesz vevő a vitathatatlanul fiatalos szettre. Tény viszont, hogy meghökkentésre a terv első osztályú.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!