A Prindiville Design ezúttal nem ment túl messzire alapválasztás szempontjából: legújabb munkájuk az ikonikus brit terepjáróra, a Land Rover Defenderre épül, egy limitált kiadású csomag erejéig.

A londoni autóépítő a típus specialistájának számító Alive Tuning csapatával szövetkezve látott munkához, a partnerre pedig elsősorban technikai módosításokat bíztak: a Defenderek új fékrendszert, futóművet, hűtést, valamint motortuningot kaptak. Ide tartozik még a sport kipufogórendszer is, ez azonban már a Prindiville érdeme.

A módosításoknak köszönhetően, a 2.4 literes TDi aggregát tudása 120-ról 187 lóerőig szaladt fel, mely a 18 colos felnik és a ballonos abroncsok ellenére is 10 másodperc alatt gyorsítja 100 km/órára a behemótot.

Az optikáról már teljes mértékben az angol cég gondoskodott: első körben a egyedi színsémák készültek a géphez, matt- és metálfény kivitelben, kiegésztők terén pedig króm díszcsíkok, lúj hűtőmaszk, ledes első és hátsó lámpák, továbbá parkolószenzorok és kamerák kerültek az autóra - utóbbiak ebben a típusban a világon elsőként.

Bentre a Cobra egyedi bőrözésű sportülései, bőrözött kormány, alcantara kárpitok, valamint egyedi középkonzol kerültek. Ez azonban még nem minden: öt beépített LCD TV-vel, internet kapcsolattal, valamint 360 fokos külső nézettel operáló multimédiás rendszer került beépítésre.

A Prindiville Defender mindössze 25 példányban készül, mindegyikük egyedi, sorszámozott plakettel szerelve. Az áruk 52,000 fonttól (18 millió HUF) indul.