Az utolsó napok a "B" jelű pavilonok, valamint a programhelyszínek bejárásával teltek a Tuning World Bodensee-n, továbbá részt vettünk a több hazai eredményt tartogató Yokohama Tuning Award díjátadón is!

Az elsősorban tuningcégek, üzletek és egyéb vállalkozások standjait tartalmazó pavilonok nem kevés érdekességet tartogattak a nézelődőknek. Az alkatrészárusoktól a legnagyobb tuningcégek felhozataláig minden megtalálható volt a klubos és magánautóknak fenntartott csarnokokkal farkasszemet néző szárnyban.

A hatalmas "hivatalos" kiállítás és vásár, méreteiben természetesen nem éri utol az e téren még mindig töretlenül piacvezető Essen Motor Show-t, kínálatban azonban sokkal inkább az itt standoló, valamint a hozzájuk hasonló aktív tunerekre van kihegyezve.

Kivételt ez alól az elsőként meglátogatott B5 csarnok jelentette, ahol inkább autószalonosabb volt a hangulat. Hasonlóan a tavalyi évhez, a BMW és a Skoda vonult fel elsősorban gyári autókkal betárazott standdal. Nagy tuningcégek terén pedig a kezdetek óta megmaradt Hamann Motorsport szolgáltatta a fő látnivalókat, egy szerényebb, de annál komolyabb gépeket bemutató placcon.

A szürke szőnyegre két, a Mercedes SLS AMG-re épülő Hawk-ot állítottak ki, melléjük a Tycoon EVO M X6-os, és két szintén újabbnak számító építés, a Hamann Panamera, és a McLaren F1-re épülő MemoR parkolt be.

Nem volt hiány más komoly, magazinunkban már megismert gépből sem: itt volt többek közt a Loder1899 Range Rover Evoque-ja, a Carlsson gyönyörű saját sportautója, a C25, vagy a Tune it. Safe! aktuális kampányautója, az R8-as rendőrautó is.

A legnagyobb standot most is a Yokohama töltötte meg, válogatott tuning gépekkel, köztük az itt debütáló Ritter Range Rover Evoque-kal, valamint itteni kedvencemmel, a Magnat Camaroval.

A legtöbb érdekességet talán az autóhifinek szentelt B4 tartogatta. Odakint - a standokból ítélve legalábbis - e téren sincs válság, több, általunk még nem látott, vadi új demóautó is felsorakozott az igényes installációk közt.

A legnagyobb döbbenetet minden téren a Hertz installációnak szentelt Cyclops Grande Punto nyújtotta, mely először Bodensee-n debütált a nagyközönség előtt. Az üvegszállal felismerhetetlenségig átszabott autó vakondszerű külseje sokkal inkább volt extrém, mint szép, odabent viszont már brutális volt az összkép. A hangja félelmetes volt, időnként, csak néhány másodpercre tekerték fel a hangerőt, de ekkor a pavilon túlsó felében is garantált volt a halláskárosodás.

A Pioneer sem aprózta el, szokásos, konténerből szétnyitható standján egy narancs R8-ast, valamint általuk is szponzorált versenyautót állítottak ki.

Az Alpine már ismert demóautóját, a Subarut, továbbá egy újabb építést, a matt kék fóliába csomagolt Passat CC-t vonultatta fel.

A Rockford Fosgate, JL Audo, A Hifonics, valamint az ESX márkákat közös standon vonultatták fel, a legnagyobb újdonságot ez utóbbi, immáron Xenium szériájával felszerelt Chevrolet SSR pickup jelentette.

A B3-B1 pavilonok gyakorlatilag a már itt megszokott, kisebb-nagyobb kiállító cégekkel teltek meg. A válságnak mintha nyoma sem lenne, sőt, láthatóan a lifestyle cuccok mintha háttérbe szorultak volna, az igényes standok, valamint az óriási alkatrészbörze teljesen kitöltötte a három csarnokot.

Az egyik legnagyobb standot a német futóműguru KW Gmbh hozta a helyszínre. A vadonatúj Chrysler 300C mellett, többek közt két komoly pályaautó, valamint a szettjükkel szerelt Mercedes SLS is kiállításra került.

A Toyo Tires igényes installációjával, valamint autóival ismét hozta a kötelezőt.

A Dotz-nál - legalábbis odakint - tudják mire gyűlik a nép: a kiállítás-szerte elhelyezett rengeteg promóció mellett, a komoly standon Skyline R324 V8 driftautó, valamint testfestett csajok várták a felnire éhes közönséget.

Az eddigi évekből nem rémlik, hogy lett volna Senner Tuning stand Bodensee-n. Idén viszont volt, nem is akármilyen autókkal: a tavaly nyáron debütált Audi Q5, valamint egy gyönyörű új építés, a hófehér, 2012-es S5 Coupe került kiállításra.

Megszokott, fehér autókkal megpakolt narancssárga standjával, valamint konténernyi ingyenes katalógussal állított ki a nálunk idén első alkalommal bemutatkozó Rieger - ami bevált, azon nem kell változtatni.

Kakukktojás, viszont érdekes színfolt volt a Tussi on Tour standja. A nőknek szánt, szigorúan rózsaszín autós kiegészítőket kínáló cég először mutatkozott be német kiállításon.

A további részletekről bőséges anyagot találtok galériánkban, látnivalókból, és igényes standokból / autókból garantáltan ezekben a pavilonokban sem volt hiány.

Egy valamiben azonban mindig is jobbak leszünk a németeknél, ez pedig nem más, mint a hostess-felhozatal. Bodensee - hasonlóan más német ajkú kiállításokhoz - e téren igencsak gyenge, az alaphelyzetben kevés hölgyike között szinte vadászni kell a valahogy kinézőket. Nagy részüket viszont sokkal inkább, mintha a látogatók elzavarása céljából vették volna fel, bár tény, hogy e téren itthon azért igencsak el vagyunk kényeztetve.

Hasonló volt a helyzet az idei Miss Tuning választáson is. Eddig vagy nem mentem ennyire közel a színpadhoz, vagy tényleg jobb csajok voltak, az idei TOP 20 viszont - nem tudom finomabban kifejezni - hazai szemmel nézve, jórészt szépnek egyáltalán nem mondható arcú és / vagy kiábrándító háj és narancsbőrgyűjtemény volt. Hiába, ahogy a mondás tartja, a legszebb csajok Magyarországon nőnek - legalább erre a Hungarikumra méltán lehetünk büszkék ;)

Ami viszont abszolút pozitív csalódást okozott, az idei Falken Drift Show volt. Az eddigi években látott - tényleg - vérszegény produkciót a jubileumi alkalomra egy rendkívül kellemes látvány nyújtó őrjöngés váltotta fel. A csapat egyszerre 6 autóval vonult fel a zsebkendőnyi területre, és ki is hozták belőle, amit csak lehetett: kőkeményen, hatalmas füsttel taposták a gépeknek, volt páros drift, tripla drift, egymással szemben drift, gumiégetés, forgás, egy láthatóan jól kitalált koreográfia szerint. Végre!

Hagyományszerűen, az utolsó kiállítási napon, délután 5 órától kezdődött a Yokohama Tuning Award díjátadója, melyben az összes klubos, valamint magánautó között hirdették ki a győzteseket. A mezőny rendkívül erős volt, viszont így is születtek magyar sikerek:

Fetya Leonja az Egyéb Európai, Dózsa Feri Mustangja pedig az USA csoport, karosszéria kategóriájának első helyezését hozta el! A trófeákhoz ezúton is szívből gratulálunk!

Vasárnapra kiderült kontinensünk jelenlegi legrangosabb tuning-szépségversenye, az European Tuning Showdown győztese is: az utolsó párbajt Uwe Wolf, valamint C Kadettje nyerte, tehát Európa legjobbja ismét egy Opel. A végső összecsapást egyébként az általam preferált 1967-es Chevy "Flame Palla" Impalával vívta, mely így a második helyezett lett.

Egy biztos: Bodensee-nek nincs párja, és remek hosszú hétvégét tölthettünk el a jubileumi kiállításon. Ahogyan utoljára 2008-ban, most is élményszámba ment a saját standos részvétel, jó volt ismét részesének lenni mindannak a komoly szervezésnek és maximális profizmusnak, ami fémjelzi ezt a rendezvényt.

Egyúttal pedig agy köszönet a remek magyar csapatnak, akik részvételével még szebb emlékeket szült ez a négy nap - jövőre ugyanitt, srácok! ;)

Vége