Habár alig másfél hónapja, hogy premier előtt megtekinthettük a Halálos Iramban eposz aktuális részét és számos mozi még most is játssza a filmet, az érdeklődés középpontjában már egyre inkább a következő epizód áll.

Mint az áprilisi bejelentés óta ismeretes, a hetedik részre mindössze egy évet kell várnunk, a forgatás pedig már idén augusztusban meg is kezdődik, a nagyközönség számára egyelőre ismeretlen helyszíneken. Vagy annyira nem is? Nézzük, mit tudunk eddig!

Akinél a hatodik rész végének végtelen kifutópályája nem tette be végleg a kaput és nem pattant fel rögtön a székből, a stáblistát követően már kaphatott némi ízelítőt a cselekmény folytatásából.

Ez nem volt más, mint a harmadik rész (Tokyo Drift) ismert jelenete, amikor a városi hajsza során Han barátunkat csúnyán oldalba kapják a gyönyörű szép Veilside RX7-essel együtt. Az előzetesben azonban már az is kiderül, ki vezette az öklelő ezüstszínű Mercit: bizony-bizony, mindenki kedvenc Szállítója, a pletyka szintjén már a hatodik résszel is összehozott Jason Statham száll ki belőle és dob egy nyakláncot a kocsiban haldokló Han arca mellé.

Így már két dolgot is tudunk: egyrészt, az IMDb infói alapján Statham az új részben Ian Shaw-t játssza, aki történetesen a hatodik epizód főgonosza, Owen Shaw (Luke Evans) bátyja. Másrészt, a sokat látott lánc (szerintünk) szinte biztos, hogy Dom Torretto (Vin Diesel) csaja, Letty nyakában tűnt fel az eddigi összes részben, így már összeáll a történet:

Ian Shaw bosszút esküszik testvére haláláért, megöli Han-t, jó eséllyel elrabolja Letty-t, majd még a felrobbanó RX7 mellől rácsörög Dom-ra, hogy tudja meg ő is gyorsan, hanyas a kabát.

A mostani végjátékkal teljesen összevág a harmadik rész végén látható snitt: a - 2006-ban megegyezés híján új szereplőként behozott - tinédzser versenyzőből avanzsált új Drift King zúgatja a V6-ost Vin Diesel mellett a parkolóházban, aki Tokióba nyilván Statham arcát érkezett jól szétzúzni. Aki esetleg már elvesztette volna a fonalat, az alábbi kis fan-made trailerből rögtön megvilágosodhat:

Rajongói trailerekből pedig sosem elég, itt van például egy Corvette-es is, mint kiderült az új Schwarzenegger film bevetésével:

Na meg még egy kedvenc, ami a Vas (Torque) elejéből lett összevágva:

Itt már csak az lett volna a hab a tortán, ha a motoros a végén leveszi a sisakját és kiderül, hogy ő bizony a Jason Statham nevet

Visszatérve, a hetedik epizód még kérdéses, hogy a szigetországban játszódik-e és az is, hogy a harmadik rész főhősét játszó Lucas Black szerepel-e majd benne. Valamilyen átkötés biztosan lesz, de egyelőre még a pontos alcím sincs meg, csupán amit a rajongók kitaláltak: Tokyo Heist, Return to Tokyo, Tokyo Drift 2... na de egyáltalán lesz benne Tokió?

Ami biztos, hogy Diesel vs. Statham mérkőzést láthatunk majd, az előzetes stáblista szerint pedig a Dwayne Johnson, Paul Walker és a Tyrese Gibson rajongók sem maradnak kielégítetlenül.

Az újdonságokkal folyamatosan jelentkezünk, addig találtok néhány DIY előzetes plakáttervet is a rajongóktól a galériában kacsint