Mekkora teljesítményre van igazán szüksége egy M6-osnak? Az idén tavasszal modellváltáson átesett sportkupé 560 lóereje gyárilag sem piskóta, a G-Power szerint azonban a mérvadó adat 700 LE felett keresendő!

A szakma egyik legismertebb BMW-tunereként, a német cég nem is célozhatott meg kevesebbet, mint a világ egyik leggyorsabb és legerősebb M6-osának elkészítését, persze az utcai autók határvonalán belül. A 4.4 literes ikerturbós V8-asból további 150 lóerőt sikerült kicsikarni, ami jócskán túltesz a tavaly beharangozott csomagon - ekkor a többlet még "csak" 80 paci volt. A nyomaték szintén hasonló növekedést mutat: a gyári 680 helyett már 890 Nm préseli az ülésbe az utasokat, a 200 km/órához 10,8 másodpercre van szükség, a végsebessége pedig 300 km/óra felett keresendő.

A jelentős extra teljesítmény - bármilyen meglepő - a vezérlés áthangolása, valamint egy komplett titánium sport kipufogórendszer párosának köszönhető, melyeket G-POWER Bi-Tronik III V2 néven kínálnak az M6-oshoz.

További opcionális extrát a cég saját márkás állítható futóműve, valamint fékrendszere jelenti technikai oldalon, utóbbi hatdugattyús nyergekkel és 420 mm-es tárcsákkal szerelve.

Az optikát 21 colos G-Power Hurricane felnikkel dobják fel, melyekhez a Michelin Pilot Super Sport abroncsait ajánlják, elől 265/30 ZR 21, hátul 305/25 ZR 21-es méretben.

A teljesítményhez mérten az ár sem piskóta, a motortuning önmagában 17.985 Eurót (5,4 millió HUF) kóstál, míg a többi extrára együttesen még másfélszer ennyit el lehet költeni.