A dán Kleemann tuningcég stage 8-as tuning csomagjának az új Mercedes SLK-t is áldozatul esett. A cég mérnökeinek a gyári SLK 55 AMG (5500 ccm, V8) 360 lóerejéből és 510 Nm-es nyomatékából sikerült közel 600 lóerőt és 770 Nm nyomatékot kihozni. A meggyőző eredményeket egy Kleemann kompresszor kittel, az elektronika átprogramozásával valamint egy 70-es kipufogó rendszer segítségével érték el. Ezzel az igen ütős teljesítménnyel az autó álló helyzetből 3.7 másodperc alatt gyorsul fel 100km/h-ra, végsebessége pedig 300km/h-ban áll meg.

Természetesen, mint ahogy minden tuning autónál hangsúlyozzuk, a nagy teljesítményhez szükséges a megfelelő fékrendszer, felfüggesztés, és tapadás. A megfelelő fékhatásról jelen esetben a Kleemann KB-3-as fékei gondoskodnak, hűtött, 396*36 mm-es tárcsákkal. A gyári futómű helyére pedig egy sportosabb vezetési élményt nyújtó változat került.

Az autóhoz számos felni-abroncs kombináció választható 17”-19”-ig. A legbrutálisabb opció a Kleemann saját TS-6-os felnije, 19”-os méretben, elöl 235/35ZR hátul pedig 275/30ZR abroncsokkal.

További változtatásokkal találkozhatunk a utastérben is. Az egész belső teret különleges alcantara bőrborítás fedi, itt-ott váratlanul felbukkanó Kleemann logókkal ékesítve. A sportos és exkluzív összhatást pedig a karbon borítású elemek teszik teljessé.

Az eredmény a Kleemann-tól már megszokott minőség és teljesítmény, de ezen felül semmi újdonság. Mondjuk, ami már egyszer jól bevált azon nem biztos, hogy érdemes változtatni.