Versenyzésre fejlesztett aerodinamika és megnövelt teljesítményű motor. Ezek a főbb újdonságai a Nissan saját tuningműhelye, a Nismo által készített GT-R-nek, amely a jövő héten startoló Tokiói Autószalonon mutatkozik majd be.

A Nismo Racing nagyobb átmérőjű, versenyzésre fejlesztett csigákkal, hengerenként optimalizált gyújtás-időzítéssel, átalakított benzinpumpával és új kipufogórendszerrel növelte meg a GT-R 3.8 literes V6-os ikerturbós erőforrásának teljesítményét, amely ezáltal 591 lóerő és 652 nm nyomaték leadására képes.

A Nissan még nem adott közre hivatalos adatokat a Nismo GT-R menetteljesítményéről, de ha lehet hinni a pletykáknak, 2.5 szekundum elég lesz a százas tempó eléréséhez, ami 0.2 másodperces javulás a gyári értékhez képest.

A motor felpumpálása mellett a felfüggesztés is áthangolásra került, a Bilstein Damptronic futóműszettjének köszönhetően a járgány úttartása és kanyarstabilitása javult,a Dunlop által fejlesztett exkluzív Nismo abroncsok pedig a kivételes tapadásról gondoskodnak.

Volt már rá példa, hogy ízléstelen optikai tuninggal rendesen tönkrevágták a GT-R megjelenését, de a Nismo teljesen más kategória: itt mindennek funkciója van. A szénszálas aero-csomag részeként lecserélték az első és a hátsó lökhárítót valamint a légterelő-szárnyat is, amely most 300 km/órás sebesség mellett 100 kg leszorítóerőt biztosít. Újdonságnak számítanak még a hatküllős könnyűfém-felnik valamint a matt sötétszürke fényezés, amely opcionálisan választható a kocsihoz.

Ami a belteret illeti a Nismo GT-R Alcantara borítású háromküllős kormányt, vörös színű varratokat és egyes piacokra karbonhéjas Recaro üléseket kapott.

a nismo gtr rekorddöntése a nürburgringen