Amerikai lökhárítók az E21-en

Marconább a megjelenés a nagy amerikai lökhárítókkal

Rendszerint nem kérek meg senkit, hogy vezethessem a tuningautóját. Magánautókat nem tesztelünk. Ez esetben itt a kivétel, de itt sem én kértem, hanem Miki felajánlotta, hogy ugyan menjünk már egy kicsit a BMW E21-el, mert mint a költő mondta: "Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek". Először ő kunkorodott vele, majd helyet cseréltünk. Már eleve izgalmasnak ígérkezett a dolog, mert nagyobbrészt végigkövettem a kocsi sztoriját.
Így tudtam, hogy szinterkuplungot taposhatok, hogy a motor már rég nem 20-as, hanem 28-as, a vezértengely 296 fokos Schrick, a karburátorok helyett Motronic benzinbefecskendezés itatja a hengerket. A diffi persze önzáró, a váltó is sport, ahogy a mókatörvénykönyv előírja.

BMW 328i az E21-ben

A motortér is csinos, a direktszűrő emberes

Így leírva olyan rövid és egyszerűnek tűnő lista, pedig volt vele munka rendesen, aminek a javát az M3 Box műhely végezte. Az is tudtam, hogy egy gramm rozsda nincs a kasznin, tehát illik vigyázni rá. Ultrapatika lett a gép, a BMW-Audi-Volkswagen Kft. legényei rakták össze. Ja és az akkumulátort, mint a nagyoknál, a csomagtartóba költöztették. Jónak ígérkezett a futómű is az állítható Koni gátlókkal. A járdaszegélyeket illik kerülni, nehogy baja legyen a hiperritka eredeti BMW Z1 felniknek, ezeken 205/50 R16 gumik feszülnek. A géptérben ott volt a rugótoronymerevítő is, aki tudja mire jó és ismeri, az nem mond nemet az ilyenre.

BMW E21 átkárpitozva

Bőr mindenütt, de OT-vizsgára ne menjen

Tehát mikor én fészkeltem be magam a Recaro ülésbe nem fintorogtam. Egyébként nem csak a gépélmény miatt jó a kocsiban, teljesen újra lett kárpitozva, persze bőrrel, amelyből az ajtókra és a műszerfaltömbre is jutott. Volt, amit Miki többször is áthuzatott, hogy tökéletes legyen – konkrétan a műszerfaltömb. A varrásmintákat pedig az akkor még az én BMW E21 eredeti prospektusomból nézte: azóta elcseréltük egy 1977-es Automobil Revue-ért, így már az övé a prosi. Zene is jutott a kocsiba, modern Clarion fejegység, kábé 400 wattnyi teljesítmény. Néha ez is kell, de nem kapcsoltuk be.

Középkonzol cuccokkal

Van egy kis versenypálya hangulat is a középkonzolnál

Tehát induljon a motor! Már az emlékek miatt is jó beleülni egy ilyen gépbe: most milyen kicsinek hat, pedig akkoriban, a Ladák után milyen nagynak tűntek. ’91-ben egy metálbordó 318 cápát használtam, barátomnak volt egy hathengeres 320-asa, akkoriban igazi büntetőgép volt (sportfutómű, nagykipufogó, fehér autó mattított lámpákkal, a kék már akkor is szerette az ilyet kiszedni) és sokszor kergettem én is, főképp mikor eladósorba került és barátomnak már volt más, én meg segítettem eladni. Persze a bordó és a fehér E21 is legalább annyiszor állt nyitott géptetővel a garázs előtt, kábé annyit, amennyi épp volt az üzemelési idő.

BMW E21

BMW Z1 felnik, a kocsi nincs ültetve, de feszes a futómű

De vissza a múltból Miki gépébe. Finomkodva indultam, óvatoskodva. Majd ahogy mutatta magát, úgy egyre jobban kihúzattam a motort. Hamar kiderült: adja magát a kis gép, a hangja felemelő, főképp, ha háromezer fölött jár, és ott kezd élni igazán. Megdobtunk pár tucat műanyag mai autót, a fordított Getrag nemigen jutott túl magas fokozatba a városi rendetlenkedés közben.

BMW E21 motorrendszám

Amerikás lököshöz kis rendszám, bár ott és úgy rondítja a farképet. Az E21 rendszámtartója gyáriasan a legjobb helyen volt, lent a francba a lökös alatt

Nagyon lelkesen gyorsul a bömös, felrántja a kis kasznit a motor, el is kél az E34-ből származó fékrendszer. A hátsó tárcsafékek pedig korhűek, a 323i-ből jöttek. A kanyarokba fordulaton beesve a harmadánál nagygázra szépen beilleszti a fenekét és úgy tol ki, hogy tisztára lelkesítő. Olyan játék ez, amit reggeltől estig lehetne folytatni, de hát más dolgunk is volt. Így vissza a kiindulási pontra, parkolás, és még egy kis molyolás a kocsi körül: még a csomagtartó is kikárpitozva, patika lemezkerék a pót.

Pótkerék E21

Minden részletre kiterjedt a elújítás

Persze nem megállható kérdés, hogy miért került eladósorba a gép? Talán egy papásabb veterán E28, vagy valami hatos cápa kacsingat a távolból? Talán. Talán más, de biztos, hogy bajor.

Recaro ülések az E21-ben