A Porsche első négyajtós típusa még mindig a titokzatosság ködébe burkolózik. Bár számos kémfotó, grafika és elképzelés jelent már meg róla, a lassan mítosszá váló Panameráról hivatalosan csupán egy kép vált publikussá, azon is mindössze az autó orra látszódik. Mindez azonban a legelvetemültebb Porsche tunereket nem riasztja el: a 9ff máris saját verzióját tervezgeti, sőt, az első skiccek már napvilágot is láttak.

Magáról a Panameráról, azon kívül, hogy orrmotoros és négyajtós lesz, valamint a Cayenne-ből adaptált erőforrások mellett lesz hibrid hajtással is, gyakorlatilag semmit sem tudunk. A hivatalos reklámhadjárat októbertől indul, addig csak a típusnak szentelt weboldal létezik, melyen szép lassan hergelik fel az információra éhes népet. A megfelelően előkészített debütálás is előrevetíti, hogy a stuttgarti gyár nagy durranásra készül: a hangzatos cél nem kisebb, mint a sportszedánok piacának forradalmasítása.

Hasonló marketing szülhette a márkabeli tuningjairól méltán világhírű 9ff már most megjelentetett terveit is a csak 2009-ben debütáló típushoz – amint megjelenik az új Porsche, ők már ott lesznek. A tervek alapját az eddigiekben napvilágot látott számos kémfotó szolgáltatta, az orr rész pedig ugye már adott. A grafikákon ábrázolt Panamerát a cég ültetett futóművel, saját gyártású felni garnitúrájával, diffúzoros hátsó lökhárítókkal, valamint trapéz alakú kipufogóvégekkel ábrázolta, további módosításként pedig az első sárvédők sokat sejtető kiömlői tűnnek fel.

Arra viszont, hogy a 9ff Panamera is elveri-e majd a Veyront, még egy picit várnunk kell.