Majdnem 3 hónappal a cabrio változat frankfurti bemutatása után, a Tokio Motor Show-n debütált be az Alpina BMW B6 Bitrubo kupé változata.

A testvérének 507 lova helyett, a továbbfejlesztett biturbó rendszernek köszönhetően azonban ez már 533-at produkál  (a gyári érték 404 LE), nyomatéka pedig maradt 700 Nm, ami 3000-es fordulattól élvezhető. Ezekkel az értékekkel 4.4 másodpercig tart a 100-as sprint, és akár 320-ra is fel tud gyorsulni az autó.

A váltók nagymesterével, a ZF-el együttműködve egy 8 sebességes sport automata szerkezet került beépítésre, valamint a már mindenhol megjelenő Akrapovic szolgáltatja a gyári acélhoz képest fele annyit nyomó titán kipufogórendszert. A lengéscsillapítás 4 különböző vezetési stílushoz hangolható: Comfort, Comfort+, Sport és Sport+, melyek között természetesen gombnyomással lehet válogatni.

Az optika sem maradt el, ugyanis karbon koptatót és a csomagtérajtó spoilerjét helyettesítő kis szárnyat, valamint 20 colos felniket szereltek fel, Michelin Pilot Super Sport gumikkal. Belül kézzel varrott Lavalina bőrözés, Alpina sportkormány, mirtuszfa berakások és kéken megvilágított Alpina feliratú küszöbvédők hálózzák be végleg a vásárlót.

Mostantól pedig már a kabrió változatban is a továbbfejlesztett motor trónol, a Frankfurtban bemutatott helyett.