Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az új hatos BMW-ről egyszerűen nem lehet rosszat írni. Talán ha egyszer tesztelhetném kb egy évig, akkor találnék benne hibát, azonban ameddig ez nem következik be addig ez az én autóm :) Ezt a tökéletes gépet még szebbé varázsolni nem kis mutatvány, a Hamann tuning cégnek azonban sikerült. A Hamann 645Ci HM 5.2 minden tekintetben felülmúl egy alap 6-ost.

Az autó egy lélegzetelállító aerodinamikai csomagot kapott. Számos dolgot átalakítottak: teljesen új első lökhárító, kiszélesített sárvédők, Hamann küszöbök, tető spoiler, szárny valamint egy hihetetlenül jól sikerült hátsó lökhárító került fel. Természetesen ezen átalakítások összessége a külcsín mellett nagymértékben javítja az autó aerodinamikáját és földhöz való ragaszkodását is, a vizuális összhatást pedig a 2 dupla króm kipufogófég teszi teljesé.

A megfelelő ülésbe préselődés érzetéről egy 5.2 literes, 412 lóerős, 550 Nm-es aggregát gondoskodik. Ezekkel a paraméterekkel az autó 289 km/h-ás végsebességgel rendelkezik, ami a gyári 250 helyett jelentős javulást mutat. Természetesen ehhez jó pár dolgot átalakítottak: sport dugattyúk, megerősített hengerfejtömítés, átalakított főtengely, átprogramozott vezérlés, sport kipufogó rendszer valamint egy sport légszűrő gondoskodik a szükséges lóerő pluszról.

A nagyobb teljesítményhez természetesen nagyobb fékerő is szükséges. Erről gondoskodnak a Hamann 365 milliméteres sport féktárcsái. Az úton maradás érdekében pedig a futómű sem maradt érintetlen: speciálisan kialakított sport felfüggesztések kerültek fel e célból. A Hamann két fajta verziót kínál: egy elöl 20mm-es, hátul pedig 40mm-es ültetést valamint egy 30-60 mm között kívánság szerint állítható magasságú szettet. A BMW-re passzoló 20”-os felnik beszerzését természetesen házon belül oldották meg: a Hamann Design PG3 könnyűfém felnijeire esett a választás, melyeken elöl 245/35 ZR hátul pedig 275/30 ZR Yokohama gumik kerültek.

Az utastéren változtattak talán a legkevesebbet. Csupán néhány alumínium kiegészítőt sikerült bepréselni, mint a sportpedálok, valamint a Hamann logós lábtartó. A kevés extra azonban nem a Hamann mérnökeinek hibája, hiszen a BMW-nél már ellátták minden széppel és jóval az új 6-os bömöst.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!