Bizonyos szempontból a Nissan GT-R és a McLaren 12C valamint a 650S viszonylag hasonló járgányok, legalábbis mindhárman elképesztő teljesítményt nyújtanak a versenypályán, mindemellett elégé kényelmesek a mindennapi, közúti használathoz. Ezek alapján akár a tökéletes sportkosi megtestesítői is lehetnének, amelyek ugyanakkor könnyen megvadíthatóak egyedi felnikkel és néhány aerodinamikai kiegészítővel.

A képeken látható mattfekete Nissan GT-R külsőre abszolút pályaautónak tűnik, azonban teljesen alkalmas napi furikázásra is, amennyiben az ember nem sajnálja a naftát, amit a kocsi elfogyaszt. Az ültetett futómű, a masszív hátsó szárny, a hangsúlyos karbon koptató és a bronz ADV.1 felnik igazán vaddá teszik a japán bestiát.

A Nissan GT-R még csak 2007 óta létezik, azonban mindössze 7 év alatt sikerült komoly tekintélyt elérnie a sportkocsirajongók között. Ennek megfelelően a nagyobb tuningcégek is előszeretettel alakítják át a japán modellt. Legutóbb a RevoZport GT-R tuningjáról számoltunk be, de a Nismo és a Jotech Motorsports is nekiesett már a távol-keleti sprinternek.

A Nissan már keményen dolgozik a GT-R utódján, amely a hírek szerint hybrid hajtáslánccal fog érkezni és várhatóan 800 lóerő feletti teljesítmény leadására lesz képes!