Mikor engedd el a kezét?

A száraz és nehezen emészthető közlekedési szabályrendszer sulykolása helyett életszerű, érzelmekre ható, közérthető közlekedésbiztonsági szemléletformáló programot hirdetett szeptember végén partnerünk, az Autós Nagykoalíció. Knezsik István, a szervezet elnöke szerint a felnőttként feladatunk és felelősségünk, hogy jó példát mutassunk, és az életkoruknak és a közlekedési módnak megfelelően megtanítsuk a közlekedés alapvető szabályait a gyermekeinknek, hogy ennek révén a közlekedés közös nyelvét alkalmazva, együttműködően, felelősséggel, balesetmentesen érhessük el úticélunkat nap mint nap.

Úgy közlekedj...

Újszerű, az ésszerű érvek helyett az érzelmi húrokat megpendítő baleset-megelőzési programot hirdet az Autós Nagykoalíció.

Így néznénk ki, ha az evolúció autóbalesetek túlélésére alakítaná az embert

Ausztráliában érdekes dolgok történnek mostanában. Legutóbb valaki JESUS-1 rendszámmal, egy ordas turbóval ellátott 2JZ-t pakol egy oldtimer Hondába, most pedig a TAC (a helyi Balesetmegelőzési Bizottság) boncolgat egy igen érdekes kérdést: hogyan is mutatna az emberi test, ha a természet autóbalesetek megelőzésére alakította volna ki.

Hol kötelező a téligumi?

A külföldi utazások előtt érdemes utánanézni, hogy a cél- és tranzit országokban milyen szabályok vonatkoznak a téligumihasználatra.

Hóláncok és egyéb tapadás-segítők

Kemény havazásban segíthetünk magunkon a továbbjutásért. Átnéztük a hóláncok és hasoncélú eszközök kínálatát, és persze tanácsot is adunk

Zebra kampány

Túl sok gyalogos sérült az elmúlt időkben, így az ORFK-OBB országos kampányt indított a témában.

Traffipax háború

A gyorshajtásnak lényegében befellegzett. Hat milliárdért 650 új traffipaxot fognak csatarendbe állítani.

2008-ban jelentősen csökkent a balesetek száma

Több évi stagnálás és visszaesés után végre 2008-ban csökkent a balesetek száma Magyarországon.

Alkoholszondás indításgátló

Finnország lett az első az európai országok sorában, mely kötelezővé tette az ún „Alcolock” használatát a visszaeső ittas vezetők körében.

„GONDOLKOZZ!” – egy innovatív brit biztonsági öv kampány

A biztonsági öv életmentő szerepe közismert. Becsatolt öv mellett a halálos, valamint a súlyos sérülések kialakulásának kockázata nagyságrendekkel csökken.

Para az utakon, de kevesebb a baleset

A brutál-vastag büntetések miatt csak az az autós nem figyel jobban az utakon, aki épp buszozik. Viszont meg van az eredménye a szigornak.

Ne dőlj be! Inkább lassíts!

Körbeért egy e-mail, amelyben leírják mi mindent kell egy rendőrnek bemutatnia ahhoz, hogy mérhessen a traffipax-szal. Utánajártunk igaz-e a történet.

Büntetések és balesetek

Elképesztő mennyiségben, 103 000-szer szabtak ki szabálysértési bírságot a rendőrök május egytől máig. Ez a rossz - nekünk. A jó, hogy közben csökkent a balesetek száma.

Zenehallgatás is olyan, mint az ittas vezetés?

Egy új közlekedésbiztonsági kutatás szerint a beszélgetésre, vagy a zenére történő koncentrált figyelés ugyanolyan veszélyt idézhet elő, mint az ittas járművezetés.

Kipontoznak minket, ha rajtakapnak

Ha nem elég a sok büntetés, akkor a szigorodó pontrendszer adta pontokkal is elrettentenek a szabálytalankodástól. Veszélyben a jogsi!

Emelkedik a motoros balesetek száma

Mára szinte minden baráti társaságra jut egy motoros baleset, ugye? Sokan törik magukat, nem csak itthon, Európában is.

Élesedett!! Objektív felelősség

Az objektív felelősség rendszerét május elsejétől bevezették Magyarországon. A döntés egybeesik a kiszabható bírságok brutális emelésével!

Tavaszi fényszóró ellenőrzés

A hosszú téli időszak a fényszórók, lámpák állapotát is ronthatja, érdemes tavasszal ellenőrizni a világítóberendezéseket.

Ittas vezetés, helyben ugrik a jogsi

Azonnal úszik a jogosítvány, ha valakit ittas vezetésen érnek! Szigorodtak a vezetői engedély helyszíni elvételének a szabályai.

Nagyot eshetsz – a jó keréknyomásról

Kell a jó felni, kell a jó gumi, de miután ezek már megvannak, nem szabad megfeledkezni róluk. Az autó üzemkészségéhez elengedhetetlen a jól beállított és ellenőrzött abroncs-nyomás!

1 2
Összesen 31 találat 2 oldalon